Bangkok: onze eerste indrukken

Na een vlucht van 14u in totaal zijn we vrijdagmorgen heel vermoeid aangekomen in Bangkok. We hebben het die dag dan ook redelijk rustig gehouden en een beetje gerust in de namiddag. ’s Avonds zijn we Khao San Road opgewandeld en hebben we onze eerste Thaise gerechten gegeten, heeeerlijk… En een cocktailtje achteraf natuurlijk. 🙂


Khao San Road
Dit is de drukste straat van Bangkok, niet langer dan 400m maar het is er over de koppen lopen. Cafétjes met live muziek, restaurantjes, massagesalons, en overal kleine markt- en eetkraampjes. Van kleding tot fruit & pad thai tot gefrituurde insecten, het is er allemaal te koop. Om de 3m houdt er een straatverkoper je aan om je op maat gemaakte kleding te verkopen, om je te overtuigen om een tattoo te laten zetten, of om je in zijn tuktuk te krijgen… 🙂 Hier komen backpackers van over heel de wereld samen. Voor mij iets te chaotisch maar je moet het zeker gezien hebben als je in Bangkok bent.


Zaterdag was onze eerste “echte” dag in Bangkok.

Ontbijten bij Ethos
Ethos hadden we gevonden via Tripadvisor. Het is een vegetarisch en veganistisch zaakje kort bij Khao San Road, heel natuurlijk ingericht met houten meubeltjes en een soort van boom nagemaakt midden in de zaak. Iedereen loopt er op blote voeten, je schoenen laat je buiten aan de deur staan. Er zijn tafeltjes met stoelen aan één kant, en lage tafeltjes met kussentjes op de grond aan de andere kant. De kaart is heel uitgebreid, van ontbijt tot lunch/diner tot cocktails en er hangt een heel relaxe sfeer. Zeker een aanrader!


Fietstocht van Co Van Kessel
Dit is één van de populairste georganiseerde fietstours van Bangkok, opgericht door de Nederlander Co Van Kessel. Tijdens de tocht fiets je door de kleinste straatjes van Chinatown en kom je op plaatsen waar je normaal gezien niet komt. Je leert zo de andere, stille, kant van Bangkok kennen. Je fietst over de klongs, door markten en langs de huisjes van de locals. We hebben hele leuke GoPro beelden, maar moeten nog even uitvissen hoe we deze mooi kunnen editen. Een jobke voor Jef. 🙂 Wij vonden dit een hele leuke ervaring en hebben onze ogen de kost gegeven.

Flower Market
De bloemenmarkt van Bangkok is de grootste van Thailand, de 4de grootste van de wereld. De markt is 24/24 en 7/7 open. Alle populaire bloemen worden hier verkocht, maar je vind hier ook veel fruit, groenten, en kruiden…


Reizen in een tuktuk
Een ritje maken in een tuk tuk is een absolute must wanneer je in Bangkok bent! De kleine brommertjes met 2 à 3 zitplaatsen (ik noem ze beter driewielers) zijn heel kleurrijk, je ziet ze overal in de stad. Best op voorhand wel een prijs afspreken en nooit eentje nemen aan een drukke straat (Khao San Road bijvoorbeeld), deze zijn altijd minstens 100 bath per ritje duurder.


Bangkok in 3 woorden : druk, chaotisch en indrukwekkend.

7 Comments

    1. Oh hebben we ook al gedaan, de eerste avond. Pittig & heel anders dan “thuis”. Knieën, ellebogen en hun hele gewicht gebruiken ze. Ik heb er nog steeds spierpijn van! 😂

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: