Bangkok: Grand Palace, Emerald Boeddha & Wat Pho

Een must see in Bangkok, het koninklijk paleis! We besloten dan ook om onze laatste dag in de stad hieraan te wijden. Na een uitgebreid ontbijt bij ons favoriet adresje Ethos (zie post van zondag) waren we er helemaal klaar voor. Een stevige wandeling en een grondige politiecontrole later (vergeet je paspoort niet!) zagen we het domein al voor ons opduiken. De grote witte muren met daarachter de rijkelijk versierde en vergulde tempels beloofden al veel goeds! Je moet wel tegen de hordes chinezen kunnen want die zijn massaal aanwezig! 🙂 Baan je een weg door deze massa en je komt aan de inkoopoortjes waar je, na het betalen van 500 baht pp (bijna €13), toegang krijgt tot het domein. Het dragen van een lange broek en het bedekken van de schouders is verplicht!


Het grondgebied is in totaal 94,5 hectare groot. Er is 1 gebouw dat alle aandacht opeist, namelijk de Wat Phra Kaew. Ook wel de tempel van de emerald boeddha genoemd. Alleen al de buitenkant is sprookjesachtig mooi! Met de grootste zorg en oog voor detail is deze opgebouwd in alle kleuren en tinten goud. Eens binnen is de lijn volledig doorgetrokken! Je dient wel je schoenen uit te doen en tegen het zweetgeurtje te kunnen… 🙂 De wanden zijn volledig versierd met de mooiste muurschilderingen die het leven van boeddha weerspiegelen. De troon zelf is één grote vergulde eyecatcher met bovenop de smaragdgroene boeddha! Helaas mag deze niet gefotografeerd worden maar we kunnen je garanderen dat het de moeite waard is! Het beeld zelf is maar 66 centimeter groot maar daarom niet minder indrukwekkend. Het beeld zou zelfs enkele biljoenen dollars waard zijn… Let erop dat je nooit met je voeten gericht naar boeddha gaat zitten, dit wordt gezien als zeer respectloos.


Iets minder speciaal vonden wij het Grand Palace, wat niet wegneemt dat er ook hier kosten noch moeite gespaard is om dit gebouw met de grootste zorg te decoreren. Dit was het voormalig onderkomen van het Thaise koningshuis. Het wordt enkel nog gebruikt voor bepaalde plechtigheden.


Zeker ook een aanrader als je dan toch in de buurt bent is het bezoeken van de Wat Pho, ofwel de “liggende boeddha”. Een stuk goedkoper (100baht / €2,60 pp) maar zeker zo imposant als het Grand Palace. Wat Pho is niet enkel de oudste maar tevens ook de grootste tempel van Bangkok. Met zijn lengte van 46 meter en hoogte van 15 meter kan je hem dus niet meteen klein noemen! Een weetje: de liggende houding symboliseert de overgang naar het hiernamaals (nirvana), dit is het hoogste dat een boeddhist kan bereiken. Wij waren alvast onder de indruk!


Een hele dag wandelen, daar krijgt een mens honger van. En wat smaakt er beter na een dag stappen dan een bord verse Pad Thai?! 🙂 Online vonden we reviews van Thip Samai, het zou de beste van Bangkok zijn… Bij aankomst deed de rij ons al vermoeden dat het wel goed zat. Tientallen mensen voor ons, maar de rij ging vlotjes vooruit. De “keuken” is buiten, dus je kon live mee volgen hoe de bordjes Pad Thai gemaakt werden. Een klein fabriekje, waar iedereen zijn specifieke taak had. Na een half uurtje aanschuiven konden we binnen, en heel snel hadden we ons gerechtje voor ons staan. En ja hoor, deze Pad Thai was de max!
PS: het verse fruitsap dat ze serveren is ook overheerlijk!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: