Oeps, slecht weer. Route veranderen?

We zijn nog maar een paar dagen weg maar we zitten al met een eerste dilemma. Zouden we onze route niet omgooien? Het is namelijk slecht weer in sommige bestemmingen die op onze tour liggen. Vervelend hè, dan reis je naar de andere kant van de wereld maar heb je regen. 🙂

Dit was onze route voor Azië origineel:
Bangkok -> Sukhothai (zijn we nu) -> Chiang Mai -> Pai -> Luang Prabang -> Hanoi -> Ha Long -> Hue -> Hoi An -> Siem Riep -> Khao Sok -> Ao Nang -> Koh Lanta -> Koh Lipe

In Bangkok was het ook wel bewolkt en weinig zonnig, maar dat is niet erg. De temperaturen blijven zacht, zelfs warm in de namiddag. Maar in Pai, waar we vanaf maandag zouden zijn, voorspellen ze onweer! Daar hebben we geen zin in… 😉 Dan maar een extra nachtje Chiang Mai, daar is het gelukkig wel mooi weer, en verder vliegen naar Laos (Luang Prabang)?


Ook in Vietnam, waar we binnen 14 dagen zouden aankomen, is het op dit moment noodweer. Tyfoon Damrey heeft lelijk huis gehouden afgelopen dagen, en het ziet ernaar uit dat hij ook richting Cambodja trekt… Er zijn nu al verschillende doden en tienduizenden woningen zijn vernield. Check dit artikel van Het Nieuwsblad voor de tragische beelden. Het is wel zo dat er op een week qua weer veel kan omslaan, we volgen het dus goed op. Moest het regenweer daar aanhouden gaan we uiteraard ook (een stuk van) Vietnam skippen, met pijn in het hart weliswaar. We keep you posted! 🙂

11 Comments

 1. Dat is toch net het fijne en avontuurlijke van een gipsy soul ? Go whenever and wherever you want to go. Volg jullie gevoel, jullie nieuwsgierigheid en laat ook externe factoren en onverwachte zaken bepalen welke richting jullie uitgaan… Hebben wij 30 jaar geleden in heel andere omstandigheden ginder ook gedaan met de rugzak … Hoofddoel blijft genieten en ontdekken !

  Like

  1. Hi Kelly, Pai gaan we overslaan. Maar Vietnam gaan we hoogstwaarschijnlijk gewoon doen. We hebben contact met iemand lokaal en hij houdt ons op de hoogte van de weersomstandigheden ginder. Hopelijk betert het snel. Een zonnetje is zoveel leuker hè. 🙂

   Like

  2. Das goed dat jullie iemand ter plaatse hebben die jullie op de hoogte houdt. We duimen alvast voor beter weer 👍 Dat doe ik ook voor hier maar het lukt me precies niet zo goed 😁

   Ik vind het straf wat jullie doen en volg jullie avonturen op de voet. Wij zouden dat ook graag willen doen maar weten niet hoe we eraan moeten beginnen ☺️

   Like

 2. Ik duim vr beter weer en anders twijfel ik er niet aan dat jullie andere even leuke dingen gaan doen! Onverwachte dingen zijn trouwens vaak nog leuker he 😊. Wel voorzichtig zijn natuurlijk he! We volgen mee! X

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: