Sukhothai

Na Bangkok zijn we naar Sukhothai gereisd met de bus. Een ritje van ongeveer 7,5u… Toen we aankwamen in het busstation, zijn we met een (oude) tuk tuk naar ons hotelletje gegaan, zie foto. 🙂 Sukhothai bestaat uit een oud en nieuw stadsdeel. Wij verbleven 3 dagen in het oude stadsdeel, waar het Historical Park ligt.

IMG_0614
Historical Park
We huurden 2 fietsen in ons guesthouse voor 100 bath voor 24u (€2,6) en zijn per fiets richting Historical Park gereden. Historical Park omvat de ruïnes van de hoofdstad van het Koninkrijk Sukhothai. Het staat op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Het park kan verdeeld worden in 5 zones (centrum, noord, zuid, oost en west) maar wij hebben enkel het centrum bezocht. Dat centrum is omgeven door oude stadsmuren en binnenin bevinden zich de overblijfselen van het koninklijk paleis en 26 tempels, waarvan Wat Mahathat de grootste is.

1 woord : WAUW! Wij stonden met open mond te kijken naar al die oude zwartgeblakerde stenen muurtjes, pilaren & grote Boeddhabeelden. Het park wordt ook supergoed onderhouden. Tussen alle tempels liggen groene grasvelden, grote bomen en veel vijvers met mooie roze lotusbloemen erop. Dit is een absolute aanrader als je door Thailand reist. De foto’s spreken voor zich denk ik. 🙂


Hoteltip in Sukhothai : Vieng Tawan guesthouse by Thai Thai
Een heel gezellige guesthouse met supervriendelijk personeel. Je voelt je direct thuis. Ook het verzorgde zwembad, wasdienst & goede WiFi (voor telefoontjes naar huis :-)) zijn pluspunten.

8 Comments

    1. Oh dat denk ik ook. Hier is het : opstaan wanneer we wakker worden & eten wanneer we een hongerke voelen opkomen. Niks moet / alles mag. 🙂 Soms moeten we al erg nadenken welke dag van de week het is. Hihi… Dat gaat inderdaad tegenvallen “straks”. Maar daar gaan we nu nog niet aan denken hè. 🙂 XXX

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: