3 gekke gewoontes in Thailand

Toilet
Hier kan ik nog niet zo goed aan wennen… GELUKKIG hebben we tot nu toe telkens westerse toiletten gehad in onze hotels, maar op openbare plaatsen vind je hier regelmatig hurktoiletten… Yep, zo’n gat in de grond met 2 steunen om je voeten op te zetten, heel goed voor de beenspieren. 🙂 Papier kennen ze hier ook niet, maar in plaats daarvan vind je langs elk toilet een waterslang met een kraantje of een gewone emmer water met een kleiner bakje wat je kan gebruiken om “alles” proper te maken. Gelukkig vind je hier in elke winkel ook wel rollen toiletpapier per stuk verpakt, dus die zit al een paar dagen standaard in onze tas. 🙂 Toiletpapier mag nooit in de toiletten gegooid, er staat altijd een vuilbakje of emmer langs waar je je gebruikt papier in kan gooien…

hurktoilet


Eetgewoontes

Wanneer je gerecht klaar is, zetten ze het voor je op tafel. Als je met tweeën elk een hoofdschotel besteld hebt, kan het dus zijn dat de ene zijn of haar bord al leeg is terwijl de andere nog niets gehad heeft. Best kan kan je gewoon een aantal gerechtjes samen bestellen en delen, foodsharing. Oh, en messen kennen ze hier niet. Je krijgt enkel een vork en een lepel. Het Thaise eten is trouwens heerlijk. De porties zijn klein maar alles is zo lekker. Binnen een week of 2 (wanneer we nog meer traditionele gerechten hebben geproefd) zal ik hier een blogpost over schrijven… 🙂

Whitening
Alle jonge meisjes dragen hier hele bleke make up. Hoe lichter, hoe liever ze het hebben precies… Ook in de winkels vind je hier rekken vol whitening producten, serums, dag & nachtcrèmes, maar zelfs zonnemelk voor een “extra witte look”. We zien ook veel jongens en meisjes die er alles aan doen om maar niet te bruinen, ze dragen een grote pet, hebben lange mouwen aan, en blijven het liefst uit de zon. Blijkbaar heeft dit alles met sociale klasse en financiële status te maken… Arme boeren hebben een bruinere huid omdat ze de hele dag in de zon op het land werken. Als je een wittere huidskleur hebt, lijkt het alsof je geen zwaar werk hoeft te doen en een beter leven hebt.

4 Comments

  1. Amai…speciaal, dat laatste! Iets waar jij helemaal anders over denkt 😉 Goed bezig, Kim en Jef! En super leuk om deze blog te volgen en te lezen. Het is daar echt wel de moeite precies! Helemaal anders dan in dit koude Belgenlandje…Nog heel veel plezier toegewenst! Liefs van ons drietjes ☺️😘

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: