Chiang Mai: onze indrukken & highlights

Vorige week donderdag zijn we doorgereisd van Sukhothai naar Chiang Mai. In een oude (krappe) bus, 5u aan een stuk, geen lachertje! En dan valt het nog mee voor iemand van 1m62. Stel je voor dat je 1m98 bent… 😉 Eenmaal aangekomen in ons hotelletje hebben we besloten verder een rustige avond te houden, gewoon even de stad verkennen en iets gaan eten. Ik had ook m’n allereerste emo momentje die avond, m’n gedachten bij m’n hondjes thuis. Ik wijt het aan de vermoeidheid. 🙂 De dag erna voelde ik me gelukkig alweer veel beter. En Chiang Mai is zo’n toffe stad.

Chiang Mai is, na Bangkok, de grootste stad van Thailand maar hier hangt een heel andere (relaxere) vibe dan in Bangkok. Het kleurrijke centrum van de stad is ommuurt, waardoor het een gezellige sfeer krijgt met overal leuke eet- en drinkzaakjes. Er rijden weinig auto’s, bijna iedereen (toeristen & locals) verplaatst zich hier met fiets of scooter… We zetten onze highlights van Chiang Mai op een rijtje.


Eten & winkelen bij Ginger

The House by Ginger bestaat ondertussen al uit 3 zaken : “The House food & kitchen bar”, “Ginger” en “Ginger & Kafe”. Zoals de namen al verraden kan je er enerzijds terecht om iets te eten & te drinken, anderzijds om te shoppen. Ginger staat voor kleurrijke, meestal handgeborduurde items. De leukste bloesjes, kleedjes en accessoires, kussens en andere decoratie, keukenspulletjes, je vindt het er allemaal.


Sunday Walking Street

Weer shoppen. 🙂 De Sunday Walking Street is een markt waar je authentieke spulletjes kunt kopen : juweeltjes, handgemaakte potjes & lederwaren, handtassen, kleding, sarongs,… De ideale plaats om je souvenirs te kopen. En om lekker te eten natuurlijk, want elke markt in Thailand gaat gepaard met streetfood kraampjes.


Wat Phra That Doi Suthep

De bekendste en meest heilige tempel van het noorden… De Wat Phra That Doi Suthep ligt niet in Chiang Mai zelf, maar 15 kilometer erbuiten op een berg, de Doi Suthep. 306 treden leiden je naar de tempel, de spierpijn in je kuiten de dag erna krijg je er gratis bij. 🙂 Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over Chiang Mai.


De weg naar deze tempel alleen al was een uitstapje op zich, samen op de scooter. Wanneer je de stad uitrijdt ben je zo aan de voet van de berg, en amper een kilometer later vind je al de Huay Kaew waterval, zo’n mooie plaats… De waterval, de prachtige natuur en in de verte het uitzicht over de stad. De rest van de trip naar boven was ook bijzonder entertainend, tientallen bochten in de prachtige natuur. Je hebt uitzicht over de jungle, en kan af en toe stoppen om iets te drinken en van de omgeving te genieten.


Restaurant tips in Chiang Mai.

We hebben tot nu toe hier het lekkerst gegeten. Onderstaande zaakjes zijn meer dan goed gekeurd… 🙂
Kanjana
Cooking Love
Ristr8to – voor de lekkerste (en mooiste!) koffie
The House by Ginger

Ondertussen heeft Jef ook een cooking class gevolgd. Hij heeft geleerd hoe je de traditionele Thaise gerechten klaar maakt. In de loop van deze week komt daar een blogje van online. Volg ons ook zeker op Instagram en/of Facebook. We proberen regelmatig leuke foto’tjes te posten… 🙂

Veel groetjes, J&K

5 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: