Thai Farm Cooking School

Chiang Mai staat bekend om zijn kwalitatieve kookworkshops dus ben ik (Jef) op zoek gegaan naar de beste uiteraard. 🙂 Ik vond Thai Farm Cooking School, een mailtje later was ik ingeschreven om enkele Thaise gerechten aan te leren. Hun lessen gaan door op een zelfvoorzienende boerderij een half uurtje buiten Chang Mai. Je kookt met lokaal geteelde producten. Om 8u15 stond ik paraat voor ons hotel & kwam het busje me ophalen. Een klein goedlachs vrouwtje was de begeleidster, bleek achteraf dat zij ook onze lesgeefster ging zijn… Op naar de boerderij! Eerst maakten we nog een stop op een lokale markt waarin we uitleg kregen over de verschillende ingrediënten van de Thaise keuken. En wat heb ik mijn ogen hier open getrokken! Eerst wat uitleg over de verschillende soorten rijst die er gebruikt worden, dan door de stalletjes met groenten en fruit in alle geuren en kleuren om daarna te eindigen met een uitgebreide uitleg over de basisingrediënten in elk Thais gerecht, waaronder bv. oestersaus, vissaus en chilipasta.


Na deze kleine tour weer terug het busje in richting “the farm”. Eens aangekomen daar kregen we meteen een huisgemaakte “lemongrass thee” alsook de uitleg van de dag omtrent de gerechten. Nadien kregen we even de tijd om te bekomen en te genieten van de omgeving. De boerderij ligt ver in het groen, omringd door velden. De keuken grensde aan een vijver met lotusbloemen. Een oase van rust. MAAR nu over tot de orde van de dag, het koken! 🙂 Elke deelnemer heeft zijn eigen kookeiland en kan dus vlotjes aan de slag. Van afwassen hoef je je geen zorgen te maken, dit wordt voor je gedaan! 🙂

IMG_4442

En het moet gezegd worden, onze lesgeefster deed het meer dan prima! Met steeds een glimlach op haar gezicht gaf ze alle uitleg en demonstreerde ze elk gerecht. We zouden starten met een soep (Tom Kha Kai oftewel kokossoep met scampi), nadien vegetarische spring rolls (loempia’s), een groene curry en stir fried chicken met cashewnoten. Om dan te eindigen met het welbekende dessertje: mango met sticky rice. Honger ging ik alvast niet hebben! 🙂

Start, de verschillende ingrediënten :


Het resultaat:


Als afsluiter krijg je nog een boekje mee met alle recepten, niet enkel degene die je zelf gemaakt hebt maar van alle recepten die ze op de farm aanbieden. Ideaal om ze thuis nog eens klaar te maken dus. 🙂 Een vermoeiende dag zo’n cooking class, maar zeker aan te raden voor alle hobbykoks onder ons!

5 Comments

  1. Ja nu gaat ge het aan uw broek hebben, Jef! Ge gaat voor iedereen moeten koken nu! Ik moet zeggen, het ziet er alvast super lekker uit. Mss ook nog iets voor op mijn bucketlist…

    Geniet ervan en laat het jullie smaken 😉

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: