Luang Prabang: wij zijn fan!

Afgelopen maandag zijn we vertrokken in Chiang Mai om met een mini vliegtuigje (gelukkig ook een mini prijsje :-)) naar Laos te vliegen. Een andere optie, misschien zelfs leuker voor de ervaring, is het nemen van een slow boat over de Mekong maar zo’n trip duurt 3 dagen en daar hadden we niet zoveel zin in.


We zijn nu 4 dagen in Luang Prabang en we moeten toegeven, dit is een super stad! Door de vele tempels in combinatie met de goed bewaarde Franse architectuur heeft de stad iets unieks. Geen wonder dus dat Luang Prabang door UNESCO is uitgeroepen tot World Heritage Site. De meeste bezienswaardigheden liggen in het oude stadscentrum. Hierdoor voelt Luang Prabang eerder aan als een groot dorp dan als een stad. Je kan alles perfect te voet ontdekken, een aanrader is de stadswandeling uit de Lonely Planet gids.


Mount Phousi
De Mount Phousi, een berg van ongeveer 100m hoogte, ligt middenin het centrum. Na een korte pittige klim heb je een prachtig uitzicht over heel de stad.


Night Market
De gebruikelijke gezelligheid van Azië, vele fruitshake en souvenirstandjes beginnen we ondertussen al te kennen. 🙂 Hier vind je ook kraampjes met allerlei soorten cake en gebakjes. De Franse keuken is hier nog goed aanwezig.

IMG_1029

Dineren bij Dyen Sabai
Voor bij dit restaurantje te geraken moet je over de Bamboo Bridge. Helaas hebben we geen foto’s hiervan omdat het ’s avonds en dus donker was. Deze brug wordt ieder jaar afgebroken voor het regenseizoen en erna weer opgebouwd om dan 6 maanden te laten staan. Net aan de overkant, langs de brug, ligt Dyen Sabai… Dit restaurant staat bekend voor de Laotiaanse barbecue. Dit is een combinatie tussen grillen en fondue, niet in vet maar in kippenbouillon. Alle groentjes, glasnoedels, zelfs rauwe eieren doe je in de bouillon. Superlekker en smaakvol! En ook leuk: de tafeltjes zijn laag bij de grond. Geen stoelen, maar kussentjes om op te zitten.


Butterfly Garden
Eén dag hebben we een brommertje gehuurd om naar de Kuang Si watervallen te gaan. De nr1 must do van Luang Prabang! Kijk zeker naar ons fotoverslag… Heel kort bij de watervallen ligt Butterfly Garden. Dit is een initiatief van een Nederlands koppel, zij hebben het hele “domein” opgebouwd vanaf 0. Een prachtige vlindertuin, een zaakje waar je kan lunchen ’s middags en een supergezellige tuin met zelfs een paar watervalletjes. Op de koop toe kan je in de vlindertuin een gratis fish spa meepikken. 😉


Restaurant tips 

Dyen Sabai: Laotiaanse BBQ
Bouang: hip en trendy gerechtjes.
Le Banneton: voor de lekkerste baguettes en croissantjes.
Coconut Garden: Laotiaanse keuken.
Nightmarket: van crêpes tot shakes, van noedels tot vis en vlees op de bbq en van baguettes tot alle soorten cakejes.

Hotel tips 
Kounsavan: heel basic, ideaal voor de solobackpacker (pluspunt : zwembad)
Villa Maydou: top!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: