Hanoi & Ha Long Bay

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en dat is er meteen aan te merken wanneer we arriveren. Groots en chaotisch en dan druk ik dit nog zacht uit. 🙂 Ontelbare brommertjes razen langs ons door en we moeten een paar keer opletten dat we niet ondersteboven gereden worden. Dan zwijg ik nog over het aanhoudende getuut van alle auto’s, wat een drukte! Het verbaast ons dus ook niet dat onze taxi letterlijk een uur moet doen over de laatste 3,5km. Maar goed, we zijn hier maar 1 volle dag en maken er het beste van. Veel hoogtepunten heeft Hanoi niet dus dit moet wel lukken op 24 uur.


We starten ’s morgens vroeg met een stadswandeling (uit Lonely Planet) langs alle highlights die er te vinden zijn. Aangezien we logeren in het Old Quarter is onze eerste stop de Ngoc Son Temple in het midden van het Hoan Kiem meer. De tempel zelf stelt niet zoveel voor, een eerder herkenbaar punt is de rode brug die de toegang verschaft tot de tempel.
IMG_1419
De wandeling zetten we verder richting richting de Hoa Lu gevangenis die gesloten blijkt te zijn. Spijtig! Dan maar verder naar het “Vietnam Military Museum”, ook gesloten. Het zou een uur en half later open gaan maar we beslissen om alvast verder te wandelen naar de Temple of Literature om dan nadien eventueel terug te komen naar het museum. De Temple of Literature is een oude universiteit, de eerste van Vietnam.


Dan verder naar het Ho Chi Minh museum en mausoleum. En wat blijkt, het mausoleum is de komende 3 maanden niet toegankelijk voor publiek en het museum ging pas namiddag open. Weer pech! 🙂 Dus met de taxi terug richting Old Quarter om een typische Vietnamese koffie te gaan drinken bij Giang. Giang is de uitvinder van de eierkoffie, het zaakje gaat al generaties mee. Heel erg lekker. Ze doen zoet eischuim bovenop je koffie, een beetje vloeibare tiramisu , zo kunnen we de smaak beschrijven. De dag eindigen we met een hamburger bij Chops, ook weer een aanrader! Zeker na al de hoeveelheid rijst die we al hebben zien passeren in Thailand & Laos. 🙂

Ha Long Bay
Een ritje van 4 uur brengt ons vanuit het hectische Hanoi naar de haven om te vertrekken richting Ha Long Bay. De weersverwachtingen zijn helaas niet zo denderend : koud (18gr), wind en regen. Jammer, maar we laten het de pret niet bederven. We zijn niet van suiker hè… 😉 Een speedboatje brengt ons in een tiental minuutjes naar ons “cruiseschip” dat in de baai ligt te wachten. We zijn maar met 8 personen aan boord dus het voelt een beetje aan als een privé cruise. Tijdens onze lunch varen we al richting de baai en vergapen we ons aan het landschap. Ha Long Bay is zo’n 1500 vierkante km groot en herken je aan de vele (bijna 2000) kalkstenen eilandjes. In de loop van de namiddag gaan we kajakken door de baaien, en we sluiten de dag af met een seafood BBQ op het dek.


De dag nadien (vanmorgen) zitten we vroeg aan de ontbijttafel om meteen daarna een oester/parel kwekerij te bezoeken, een dorpje op het water. Een unieke ervaring omdat we het ontstaan van een parel stap voor stap kunnen zien… Na 6 maanden wordt de oester heel voorzichtig een stukje open gemaakt om dan een mini parel in te brengen. Erna wordt ze 3 tot 4 jaar terug in zee gelegd en dan moet de oester het pareltje voeden en laten groeien. Maar in een bepaald aantal van de oesters zit uiteindelijk een parel, veel oesters “spuwen” ze eerder al uit. Een onschuldige hand (de groep koos Jef ?? :-)) mocht een oester uit de bak kiezen om te openen, en yep we hadden een pareltje. Een mooi exemplaar zelfs. 🙂


We eindigen onze cruise met nog een laatste blik op de mooie omgeving en springen dan weer in ons busje voor de rit naar de chaos genaamd Hanoi :-). We overnachten hier vandaag en morgen reizen we door naar Ninh Binh…

Tips
Café Giang : voor de typische Vietnamese koffie
Chop’s burgers : restaurant tip
Lan Ha Legend cruises : 2daagse boottocht naar Lan Ha & Ha Long Bay

Tot de volgende blog! 🙂

Liefs, J&K

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: