Ninh Binh: wat een verademing!

Vanuit Hanoi hadden we een dagtour geboekt in de provincie Ninh Binh. Deze provincie bevindt zich een uurtje of 2 rijden ten zuiden van Hanoi en hier kom je het “echte” Vietnam tegen! Rust, prachtig groene natuur en kilometers rijstvelden. De dagtour op zich was misschien niet meteen het hoogtepunt van onze reis maar het vervoer richting Ninh Binh was zo ook meteen gecoverd. 🙂

Tour Hoa Lu & Tam Coc
Even voor de middag zijn we toegekomen in Hoa Lu, dit is de voormalige hoofdstad van Vietnam. En met voormalig bedoel ik in de 10e en 11e eeuw. We bezoeken de grootste tempels, ze zijn mooi & heel goed bewaard. Maar, wij beginnen al zoiets te hebben van : als je er ene hebt gezien, heb je ze allemaal gezien. 🙂


Na een bezoekje aan deze tempels reden we door voor een buffetlunch. Van de buitenlucht krijgt een mens honger en de Vietnamezen kunnen koken, hmm! Na de lunchbreak reden we verder naar de haven van Tam Coc. Nu ja, haven is misschien een groot woord. Eerder de aanlegplaats van alle sampans, de typische Vietnamese bootjes. Hier gingen we aan boord voor een uurtje en half op het water. We begrijpen nu ook waarom Tam Coc het Ha Long Bay op het land genoemd wordt! De omgeving is werkelijke prachtig en de kalkstenen rotsen zijn identiek aan die in Ha Long Bay. Het grappige aan de boottocht is dat de locals roeien met hun voeten ipv met hun handen. 🙂


Na de tocht zijn we dan nog een uurtje de fiets op gesprongen voor een tochtje doorheen de mooie omgeving. We fietsten doorheen een lokaal dorpje en via enkele rijstvelden kwamen we terug bij ons startpunt uit. Voor de mensen van de dagtrip begon hun rit terug naar Hanoi, voor ons ging er een taxi richting Nguyen Shack, een unieke accommodatie in de omgeving. Tussen de kalkstenen rotsen aan een klein meertje vind je deze eenvoudige houten bungalows terug. De mensen die het runnen zijn supervriendelijk en doen echt alles om je verblijf zo optimaal mogelijk te maken. Verwacht hier niet de grote luxe maar een uitzicht vanuit je douche op het meer en een hangmat op het terras van je bungalow geeft toch net dat tikkeltje meer… 😉


Dag 2 hebben we een fiets gehuurd. Dat doen we het liefste… De fiets op en de omgeving verkennen. En ondertussen zijn we lekker sportief bezig. 🙂 Ninh Binh is prachtig. Overal zie je gigantische rotsen, groene rijstvelden, rivieren en grotten. Je fietst hier tussen de rijstvelden op zoek naar de mooiste plekjes van de provincie… Ondertussen passeer je geitjes, kippen & buffels. Alles is hier zo basic, zalig! We bezoeken de belangrijkste pagoda, Bich Dong en klimmen naar het Hang Mua viewpoint.

 

 


Vannacht nemen we de nachttrein om verder te reizen. Per wagonnetje 4 slaapplaatsen, waarschijnlijk zijn de bedden Aziatisch formaat. Benieuwd hoe dat voor Jef gaat meevallen met zijn 1m98. 🙂 We zullen het in de loop van het weekend weten te vertellen. 🙂

Doei & veel liefs, J&K

4 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: