Dong Hoi, Hue & Hoi An in een notendop.

Zoals we in onze vorige blogpost reeds vermeld hebben, zijn we met nachttrein vanuit Ninh Binh naar Dong Hoi gereisd. En hoewel het ons een overnachting heeft uitgespaard was dit verre van een aanrader! We hadden gekozen voor een soft sleeper, ook beter bekend als “first class” maar van soft was helemaal geen sprake. Ons bed was eerder een harde plank, te smal en te kort voor iemand van het postuur van Jef. 🙂 Om dan nog maar te zwijgen van het lawaai en het heen en weer geschommel. Nu, een avontuur was het wel. 🙂 Een beetje jammer voor ons vertrokken we om 8u ’s morgens al op een nieuwe dagtour. We hadden er zeker zin in maar na een uurtje of 3 slaap deden we dit wel met kleine oogjes…

Dong Hoi is de toegangspoort voor de Thien Duong Cave. We zouden in de voormiddag deze grot te bezoeken en in de namiddag een avontuurlijke Dark Cave tour doen. De Thien Duong Cave, ook wel de Paradise Cave genoemd, is immens mooi. Na een korte beklimming heb je via een kleine ingang toegang tot de grot van wel 31km lang. Als toerist kan je enkel de eerste kilometer bewandelen maar dit geeft al meer dan genoeg indrukken. Stalagmieten en stalactieten van wel miljoenen jaren oud. Het duurt 120 jaar om 1cm te groeien. Op sommige plaatsen is de grot wel 100m breed en 30m hoog. Geen kleintje dus… 🙂


Spijtig genoeg was het die dag regenachtig en amper 18 graden, dit was van serieuze impact op onze tour van namiddag. Een bezoek aan de Dark Cave betekent : ziplinen, een deel metertjes zwemmen om in de cave te geraken, alsook een “mudfight”. Een beetje aan de koude kant dus om die activiteit te doen… 😦 Jammer, want het leek ons heel leuk. Als alternatief zijn we een andere grot gaan bezoeken met een bootje over de rivier, de Phong Nha Cave, maar dit was voor ons, zeker omdat we zo moe waren, een beetje teveel van het goede (beetje hetzelfde als de vorige…). Na een rit van 3u richting Hue, weliswaar in een luxe mini van, waren we superblij om eindelijk nog eens een goede douche en warm bed in te kunnen kruipen… 🙂


Hué zelf hebben we niet echt kunnen ontdekken omdat ’s morgens om 8u30 Le Family Riders ons kwamen oppikken voor een dagtour met de motor richting Hoi An. We hadden al een beetje schrik omwille van het regenweer maar hier waren ze super op voorzien. We kregen een heus regenpak en botten aan dus nat zouden we niet worden. De foto’s besparen we jullie, 2 garnaalvissers : zo zagen we er uit. 🙂 Onze chauffeurs waren super vriendelijke mensen dus we hadden er meteen wel zin in. Onze bagage zou met de wagen naar Hoi An gebracht worden en wij gingen achterop de motor. Onze eerste stop van de dag was bij een lokaal dorp waar we een marktje bezochten en ook te zien kregen hoe er rijst geteeld werd met de hand. Dit werd ons voorgedaan door een oud maar superlief vrouwtje. In de meeste regio’s gebruiken ze hier ondertussen wel al machines voor maar hier dus nog niet.


De tweede stop van de dag was bij een lagune waar we ook meteen de lunch geserveerd kregen, verse seafood. Heerlijk!

Na de lunch kwam het hoogtepunt van onze route, namelijk de Hai van Pass. Deze kustweg is bekend geworden door het programma Top Gear op BBC en wordt door vele mensen wel de mooiste kustweg op aarde genoemd. De Hai van Pass is het stuk over de bergen wat het kustplaatsje Lang Co verbindt met de moderne stad Da Nang. De uitzichten langs de 21 kilometer lange weg over de pass zijn briljant, helaas voor ons was het weer niet optimaal maar dat nam niet weg dat de rit super was!


Onze laatste stop van de dag was in Da Nang, meer bepaald bij de Marble Mountains. Deze regio staat bekend om zijn vele (mooie!) marmer. Je kan er beeldjes van alle formaten kopen… Boven op de berg bezochten we de “highlights”, enkele pagoda’s en wat kleinere grotten. Niet bepaald overweldigend maar zeker eens leuk om te zien.


Hierna reden we in een klein half uurtje door tot in Hoi An. Omwille van de hevige regenval hadden we beslist om onze tijd hier in te korten en maar 1 nacht en volledige dag te blijven ipv de voorziene 3 dagen. Maar wat een toffe stad! Er hangt een gezellige sfeer en de vele lampionnen in het oude stad geven het een romantische uitstraling. Het centrum is ook autovrij dus je kan hier rustig rondslenteren.   Het ontbreekt ook niet aan gezellige restaurantjes en koffiebarretjes. Ga zeker een langs bij Phin voor de beste koffie van de stad! Ook een tip die we kunnen meegeven is dat je hier voor zachte prijsjes kleding op maat kan laten maken, iets wat we uiteraard niet aan ons voorbij hebben laten gaan. 🙂


Moest het wat beter weer zijn geweest hadden we hier  zeker langer verbleven, wij vonden Hoi An absoluut een leuke stad, maar de aanhoudende regen is jammer. Ondertussen zijn we aangekomen in Siem Reap, Cambodja, en hier zijn de weerverwachtingen een heel stuk positiever. De hele week +32gr, we kunnen deze week dus terug wat zonnigere foto’s brengen! 🙂

Veel groetjes, J&K

Restaurant tips:
Phin : de beste koffie van Hoi An.
Bahn Mi Phong : super lekkere baguettes, en ze kosten nog geen €1 / stuk. 🙂

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: