Angkor Wat: één van de wereldwonderen.

Hoi! Hier zijn we weer, even geleden. 🙂 We zijn al sinds zondagavond aangekomen in Cambodja, maar hebben een paar heel rustige dagen gehouden, weinig om over te bloggen dus. Door het slechte weer in Vietnam hadden we wel wat nood aan rust en zon, dus we hebben even geprofiteerd van ons gezellig hotelletje met zwembad…

We zijn ondertussen in Siem Riep. Dit is niet de hoofdstad van Cambodja, dat is Pnom Phen, maar wel de bekendste stad omwille van de Angkor tempels die hier liggen. Wij hebben ook voor Siem Reap gekozen omdat we de tempels absoluut wilden bezoeken…

Angkor tempels
Het hele Angkor gebied is super groot, zo’n 400km2, en is bezaaid met grote en kleine tempelruïnes. De bekendste is natuurlijk Angkor Wat. Angkor Wat is het grootste religieuze monument ter wereld met een oppervlakte van 163ha, heel indrukwekkend. Voor de tempel ligt een vijver en bij zonsopkomst zie je een mooie weerspiegeling in het water. Zeker de moeite waard om voor dag en dauw op te staan, maar helaas wel heel druk. Verder staan er ook nog andere tempels op het grote complex waaronder Bayon, & Ta Prohm. Bayon is speciaal omdat de tempel uit 54 torens bestaat die elk 4 gezichten bevatten. Ta Prohm is op zijn beurt bekend geworden door de film Tomb Raider. De tempel is volledig overgenomen door de jungle, de bomen groeien over de tempel heen.

Geniet mee van onze foto’s…

Angkor Wat
IMG_4958
IMG_4968IMG_5001
IMG_4982IMG_4980IMG_4985IMG_4987IMG_4996
IMG_5014

Bayon
IMG_5057

IMG_5019IMG_5027IMG_5036IMG_5029
IMG_5059

Ta Prohm
IMG_5077
IMG_5100
IMG_5111IMG_5103

Morgen, zaterdag, reizen we weer verder naar het zuiden van Thailand.

Veel zonnige groetjes, J&K x

6 Comments

 1. Hoi Kim en Jan,
  Ik heb juist jullie blog gelezen ,alweer de moeite om dit allemaal mee te maken en
  wat een mooie tempels met boedha’s,
  Ik blijf volgen ,geniet ervan.
  grt nonkel Jos en tante Christiane

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: