Krabi: toegangspoort tot de mooie Thaise eilanden.

Na een vlucht over Phuket en een ritje van 2u met een taxi zijn we dan eindelijk aangekomen in Krabi, meer bepaald de stad Ao Nang.

Krabi staat bekend als de mooiste provincie van Thailand en wij kunnen dat beamen. Het vasteland omvat alles voor de actieve vakantieganger, je kan er nl. mooie en pittige hikes doen (een aanrader is de Hang Nak hike), je kan er rotsklimmen of gaan raften, of doen zoals ons en van hieruit starten met eilandhopping. Krabi bevat namelijk ook enkele bekende eilanden zoals Ko Phi Phi en Ko Lanta (onze volgende stop).
Aangezien de weersverwachtingen op het vasteland niet zo schitterend waren hebben we verkozen om maar 2 dagen in Ao Nang te verblijven, dit is een redelijk toeristische badplaats en wij verkiezen toch meer het authentieke… 🙂 De eerste dag hebben we het centrum verkend en ons tegoed gedaan aan een Thaise voetmassage. Eerder om te schuilen voor de (stort)regen dan uit behoefte, maar voor het geld moet je het zeker niet laten… Voor 5 euro word je een uur lang onder handen genomen. 🙂

Een must do als je in Krabi bent is zeker een tripje met de longtailboot naar het nabij gelegen schiereiland met zijn mooie stranden ; Railay Beach of Phra Nang Beach. Deze 2 stranden zijn enkel via boot bereikbaar en hebben een idyllisch karakter; kalkstenen rotsen die hoog boven de zee uittoren, wit zand onder je voeten en een azuurblauwe zee zover het oog reikt… Hier hebben we een dagje heerlijk kunnen relaxen, en hadden we uiteindelijk nog prachtig weer. Wat resulteerde in 2 verbrandde kreeftjes op het einde van de dag… Die wolken zijn verraderlijk  hè. 🙂

FullSizeRender


Veel zonnige groetjes, J&K x

4 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: