Lanta Animal Welfare

Gisteren zijn we voor ’t eerst bij Lanta Animal Welfare geweest… In het begin was ik een beetje bang dat ik het niet aan zou kunnen, iedereen die me kent weet wat voor een hondenvriend ik ben, maar we lazen online zoveel positieve reacties dat we toch gegaan zijn. En ik heb er absoluut geen spijt van…

LAW is een non-profit organisatie die zich inzet voor alle zwerfkatten en -honden op het eiland Koh Lanta. Een lieve mevrouw Junie heeft de organisatie opgestart in 2005 om het lot van de vele dieren op het eiland aan te trekken. Door LAW zijn er op dit moment meer dan 80% van alle katten en honden gesteriliseerd. Ze vangen ze, opereren ze, geven ze een kleine tatoeage in de oren zodat ze weten dat de operatie gebeurd is en zetten ze terug indien mogelijk. Maar buiten dat zorgen ze ook voor gewonde, zieke en achtergelaten dieren, en proberen ze elk van hun een goede thuis te geven. We hoorden horrorverhalen over vele hondjes die kokende olie over hun kregen en over katten die mishandeld binnen gebracht zijn. Gelukkig is er dan LAW…
Toen we aankwamen hebben we eerst een half uurtje gerelaxt in Kitty City, een paradijsje voor de katten. Daarna kregen we een rondleiding en meer uitleg over hoe de organisatie werkt. De hondjes zitten overdag per 4 tot 6 buiten in een pack, ’s nachts hebben ze elk een eigen kooitje. De “zorgenkindjes” mogen in de keuken… LAW is volledig afhankelijk van vrijwilligers en donaties. Hoe kan je de organisatie steunen?
1. een donatie doen
2. vrijwilliger worden
3. een diertje maandelijks sponsoren
En dan is er uiteraard nog adoptie, een lieve kat of hond een beter leven en een warm mandje geven…
IMG_2130


Helaas kunnen wij geen hondje adopteren, we hebben al 2 stinkertjes thuis, maar we konden wel een handje helpen door met de honden te gaan wandelen. Zo gezegd, zo gedaan. 🙂 Vanmorgen zijn we erop uitgetrokken met Mooky en Dumbo. Mooky is 1,5 en is een hondje wat al heel veel heeft meegemaakt. Op zijn hoofdje heeft hij littekens van kokende olie… Het is een superlieve en enthousiaste hond. Dumbo is jonger, 7 maanden, en is iets schuwer en voorzichtiger in het begin…


We maakten een leuke wandeling door het bos. Fijn om zo’n organisatie toch een klein beetje te steunen… Het is ongelooflijk wat al deze mensen voor de dieren doen en ze zijn dankbaar voor alle hulp ze krijgen… Kijk zeker eens op hun website!

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: