Langkawi: onze eerste stop in Maleisië.

Vanuit Koh Lipe is het met de ferry een dik uur varen naar Langkawi. Langkawi bestaat uit meerdere eilandjes maar het grootste, en gelijknamige, eiland is hetgeen waar alle toeristen verblijven. Het ligt op ongeveer 30km van het vasteland van Maleisie en al meteen een stuk grootser en moderner als we gewend zijn van de Thaise eilanden. We verblijven hier in een “mooier” hotel aangezien we ook Kim haar verjaardag hier vieren. Dan mag het al wat meer zijn hè. 🙂 De kamer zelf was een kleine studio met zithoek, ruime badkamer en een heerlijk zacht bed… Zaaalig!


Verder vind je op het eiland heel veel duty free souvenirshops, dus voor de rokers en drinkers onder ons, een klein paradijs. 🙂 Sloffen sigaretten, alcohol maar ook veel chocola en snoepverpakkingen, alle producten die je op luchthavens ook terug vindt maar dan veel goedkoper.

IMG_5754

Langkawi op zich is een vrij divers eiland, je kan er strandhangen maar ook de actievere tour op gaan met een bezoek aan de mangroves of een snorkeltour boeken. Ook een bezoekje aan de cable car is zeker een must do. Deze is namelijk de steilste ter wereld en wij kunnen alvast zeggen dat dit niet gelogen is. We hebben hier enkele doodsangsten mogen doorstaan. Zeker toen ons “bakje” een dikke 10 minuten stil bleef hangen en de wind nogal fel kwam opzetten. 🙂 Anyway, we hebben het overleefd en kunnen het nog navertellen. Eenmaal boven heb je wel een prachtig uitzicht over het eiland en kan je ook, voor een kleine extra fee, de skybridge oplopen. Voor de romantische zielen onder ons, je kan er een hangslotje kopen waar je dan jullie namen in kan laten graveren en kan ophangen aan de brug…

IMG_2577

Wat er verder nog leuk is aan de cable car, is het hele dorp dat er beneden rond gebouwd is. Het is een beetje een mini pretpark met eetzaakjes en nog enkele leuke attracties zoals een 4D ride, een ATV parcours en noem maar op. Wat wij persoonlijk het leukste vonden was de 3D art expositie die je kan gaan bezoeken. Het levert alvast hilarische momenten EN foto’s op… 🙂


Morgen reizen we door naar de hoofdstad van Maleisië, Kuala Lumpur.

Vele groetjes, J&K x

 

7 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: