Kuala Lumpur: miljoenenstad.

Kuala Lumpur is de hoofdstad van Maleisië en heeft ruim 2 miljoen inwoners. We zijn naar hier gereisd om de kerstdagen door te brengen alvorens we richting Singapore gaan om nieuwjaar te vieren.

Het eerste wat ons opviel is dat Kuala Lumpur een enorme stad is en dan bedoelen we ook in de hoogte. Enorme gebouwen domineren de skyline. Dit waren we eerder nog niet gewend. Verder zijn er meerdere grote winkelcentra te vinden, en ook hier is alles groots. Kerstsbomen all over the place, verdiepingen vol met (merk)kleding, accessoires, kapsalons en beautysalons maar ook cinemazalen, fitnesscentra en niet te vergeten, restaurants. In Times Square Mall vind je zelfs een achtbaan terug op de bovenste verdieping.


Kuala Lumpur heeft een monorail doorheen de stad, wat ideaal is want te voet is het niet te doen om je te verplaatsen van A naar B. De afstanden zijn te groot maar het is ook zo warm en vochtig. Wanneer je buiten komt, heb je het gevoel in een sauna te stappen, ook al schijnt de zon niet… Met dit treintje kunnen we dus op een gemakkelijke en goedkope manier op al onze highlights geraken.

Het nationaal museum is zeker een bezoekje waard als je meer wilt weten over de geschiedenis van Maleisië. Hier hebben we toch weer een klein beetje cultuur opgesnoven. 🙂 Het leuke aan het museum is dat het grenst aan een groot park waarin je een planetarium, herbarium, een orchideentuin maar ook een zeer leuk vogelpark hebt. Dit park kan je, weliswaar tegen een vergoeding (€15 pp), bezoeken. Je wandelt dan letterlijk in de voliere en ziet de mooiste vogels van dichtbij in een zo natuurlijk mogelijke omgeving… Jef keek z’n ogen uit, ik bleef op een veilige afstand. 😉


Kuala Lumpur staat bekend om haar veelzijdige keuken. Invloeden vanuit de Indiase, Chinese en Indonesische keuken hebben geleid tot een interessante mix met veel lekkere opties. In de straat Jalan Alor kun je daar het beste van genieten. In deze straat – ook wel Food Street genoemd – vind je tientallen stalletjes en restaurants, waar je erg lekker kan eten. Bovendien is de sfeer er ook goed. Deze straat is absoluut een aanrader voor je bezoek aan Kuala Lumpur. Gelukkig voor ons ligt deze straat vlak achter ons hotel. 🙂

Verder is Chinatown ook een must see als je in KL bent, deze wijk is de backpackspot. Wij verkozen dé straat van Chinatown, nl. Petaling Street, om lekker rond te kuieren en ons te vergapen naar al het fake. 🙂 Je vindt hier letterlijk alle merken, gaande van handtassen van Chanel, Dior en Louis Vuitton tot alle merken horloges en make up. Voetbaltruitjes van alle ploegen en zelfs elektronica van de grote merken. Sommige spullen zijn (op ’t eerste zicht) echt goed nagemaakt. Best grappig om te zien… Ook is Central Market er vlakbij. Daar vind je voornamelijk winkeltjes met de meer toeristische items maar je kan hier ook terecht op de foodcourt voor een hapje en/of drankje. Allemaal spotgoedkoop…


En last but not least moet je zeker de Petronas Towers bezocht hebben. Deze torens midden in het centrum zijn maar liefst 452 meter hoog. Toen de torens geopend werden, waren ze de allerhoogste gebouwen ter wereld. Momenteel zijn ze reeds overtroffen door andere gebouwen en staan ze op de vierde plek. De twee torens worden met elkaar verbonden door de ‘sky-bridge’. Deze luchtbrug biedt een prachtig uitzicht over de hele stad. Onderaan de torens bevindt zich – hoe kan het ook anders – een enorm winkelcentrum. Aan te raden is om dit bezoek ’s avonds in te plannen. Wanneer het donker is, worden de torens prachtig verlicht en in het park erlangs vindt iedere avond een lichtshow plaats met prachtige verlichte fonteinen en muziek…

DCIM101GOPROGOPR2729.JPG
IMG_6094

Een tip: bezoek de skybar in het Traders Hotel voor het beste uitzicht op de torens. Deze bar ligt in het gelijknamige hotel tegenover de torens. Het kost je wel wat, maar het uitzicht moet fenomenaal zijn…

Morgen reizen we per bus door naar Singapore, onze laatste stop al in Azië.
Fijne feestdagen voor jullie allemaal, en de beste wensen voor 2018. Een goede gezondheid, daar begint alles mee, en vele kleine mooie momenten om volop van te genieten!

XX Jef & Kim

 

3 Comments

  1. Dag Kim en Jef ,Ik zie dat jullie weer een mooie stad bezocht hebt en volgens u niet duur ,dan komen julie zeker volledig in het nieuw gekleed terug .
    Geniet er maar van en fijne feestdagen.
    Grt Nonkel Jos en tante Christiane

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: