Singapore: onze laatste stop in Azië.

De eerste post van 2018 is een feit! Allereerst nog onze allerbeste wensen voor iedereen die dit leest… 🙂

We verblijven nu een weekje in Singapore dus het is tijd voor een update.
We zijn hierheen gereisd met een bus, en niet zomaar eentje… Hier keken we even onze ogen uit, het bleek een dubbeldekker te zijn met maar 16 stoelen op de bovenverdieping. First Class in een vliegtuig is er niets tegen, zoveel ruimte… 🙂 Het beloofde dus een gezellige rit te worden. Na een uurtje of 5 en 2 plasstops later staan we bij de grensovergang. Na de nodige formaliteiten is het nog een uurtje rijden alvorens we onze eindbestemming bereiken : Singapore. Een vriend van Jef woont en werkt hier en we mogen op zijn appartement logeren. Dankjewel Levent… 🙂


Wat ons meteen opviel aan Singapore is dat alles heel nieuw en modern is, de hoge gebouwen bestaan vooral uit glas en tonen heel sjiek, met ’s avonds mooie verlichting. Alle publieke voorzieningen (wegen, metro,…) zijn ruim en erg proper. Ook zijn de mensen heel vriendelijk en behulpzaam, dit viel ons eerder ook al op in Kuala Lumpur…


Een bezoek aan Singapore is niet compleet zonder een bezoek aan Sentosa Island, een kunstmatig aangelegd eiland voor de kust van Singapore. Hier vind je de meeste “attracties” terug, gaande van een waterpretpark en een kabelbaan tot beachclubs maar ook de Universal Studios. Je kan hier gerust enkele dagen vertoeven. Wij verkiezen een dagje Universal Studios te doen en voelen meteen het kind in ons terug bovenkomen. 🙂 Het is een vrij compact park, maar dit maakt het net leuk, alles ligt dicht bij elkaar. Er zijn ook redelijk wat leuke attracties terug te vinden, vooral The Mummy kon ons bekoren, we hebben hem 2x direct na elkaar gedaan. 🙂 Helaas waren ook wel veel van de attracties op maat van Aziatische mensen gemaakt en kon Jef dus niet overal in. 😉 Het waterpretpark Adventure Cove stond ook nog op onze planning maar dit hebben we moeten overslaan omdat de weergoden ons vanaf oudjaar niet goed gezind meer waren. Dit plan is dus letterlijk in het water gevallen.


Een andere “must-do” in Singapore is Gardens By The Bay. Dit park ligt langs het Marina Bay Sands hotel en staat bekend voor zijn super trees, enorme kunstmatige bomen waar je elke avond een prachtige muziek en lichtshow kan gaan bewonderen. Je kan ook een skywalk doen tussen de bomen, deze was helaas gesloten toen wij er waren omwille van de fel opstekende wind. Verder vind je in dit park nog 2 enorme serres terug, eentje noemt de Flower Dome en bevat planten van over heel de wereld, de andere noemt Cloud Dome en simuleert een regenwoud. Hier vind je trouwens de grootste indoor waterval ter wereld terug. Beide dome’s kan je tegen betaling bezoeken en zijn zeker de moeite!


Als je het park bezocht hebt, kan je via het Marina Sand Bay hotel terug wandelen richting de stad, maak dan zeker een stop bij de baai achter het hotel en shoppingcenter. Hier speelt zich dagelijks om 21u een prachtige watershow af. Bekijk hier het filmpje… Wij waren alvast onder de indruk! Het shoppingcenter op zich is ook de moeite om eens door te kuieren, de meeste winkels liggen wel iets boven ons budget… 🙂


Het Marina Bay Sands Hotel is ook een aanrader om eens te bezoeken, heel imposant, en vooral de skybar moet naar het schijnt de moeite zijn. Wij waren hier ’s avonds en er geldt een dresscode dus hebben wij de bar (met onze backpackoutfits ;-)) overgeslagen.

Voor de gin liefhebbers is dé absolute aanrader de ATLAS bar kort bij Arab street, deze bar staat bekend om meer dan 1000 soorten gin op voorraad te hebben en dit is absoluut niet gelogen. De kaart is enorm en je moet dus moeilijke keuzes maken als je hier een glas bestelt. Ook het interieur van de bar is prachtig met de hoge plafonds en de gehele art deco uitstraling inclusief bijbehorende muziek. Je betaalt er normale prijzen voor een gin of een cocktail, maar deze plek moet je gezien hebben.


Erna kan je ook eens door Arab street wandelen, deze straat staat in contrast met de rest van Singapore, dus geen hoge gebouwen maar een gezellig straatje met barretjes en kleine authentiekere winkeltjes. Wij waren er overdag maar we kunnen ons voorstellen dat het er ’s avonds nog veel gezelliger is.


Het eerste hoofdstuk, Azië, zit er al op! Vanavond vliegen we door naar Sydney, Australië… We gaan daar roadtrippen met een camper, super veel zin in!

Tot snel, met hopelijk al wat fotootjes van kangoeroes. 🙂

x Jef & Kim

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: