Hello Australia, hello Sydney!

Afgelopen vrijdag hebben we de oversteek van Azië naar Australië gemaakt… Na een slapeloze nachtvlucht komen we ’s morgens vroeg aan in Sydney. We hebben het geluk dat we bij een ex-collega van Jef mogen verblijven voor 3 nachtjes. Zij wonen met hun gezinnetje een half uurtje onder Sydney en zijn 5 jaar geleden geëmigreerd naar Aussie. Onze eerste indrukken van de stad beginnen al meteen op de luchthaven: wauw! Supervriendelijke mensen overal, zeer snelle afhandeling van de formaliteiten op de luchthaven alsook een vlot treinritje naar het stadje Jannali waar we het weekend zullen vertoeven. Na een stevig dutje kunnen we fatsoenlijk kennis maken met het gezinnetje Meekers en nemen zij ons mee naar Cronulla, een laid-back plaatsje aan het strand waar we een heerlijke vibe voelen en waar we genieten van een diner en een wandeling langs de kust. We eindigen de dag met een lekkere frozen yoghurt, op aanraden van dochtertje Laura. 🙂 Onze eerste dag hier is al meteen geslaagd.

IMG_3118
Gisteren zouden we dan Sydney en alle toeristische highlights bezoeken. We nemen de trein en een half uurtje later staan we aan de Harbour Bridge. Meteen zijn we onder de indruk van de stad. Ook hier hangt een leuke, aparte sfeer… We starten onze wandeling langs het olympisch zwembad naar het bekende lunapark en daarna wandelen we over de Harbour Bridge zelf richting het stadscentrum. Het uitzicht vanaf de brug is magnifiek! Zoveel bootjes in de baai met op de achtergrond het bekende Opera House, prachtig! 2018 kon voor ons niet beter starten… 🙂


IMG_6345

IMG_6351

We wandelen verder in de gezellige straatjes van Sydney en nemen onze lunch in The Rocks, het historische centrum van Sydney zeg maar. Van hieruit is het niet meer ver tot aan het Opera House. Van op afstand lijkt het niet zo groot maar als je ervoor staat is het gigantisch… Het concertgebouw heeft een heel mooie architectuur met veel glas. Het Opera House is het symbool van Sydney, zoals de eiffeltoren van Parijs, en staat ook op de Werelderfgoedlijst.

IMG_6425

Erlangs liggen de Botanical Gardens, een must do wanneer je in Sydney bent. Voor een paar dollar kan je een treintje nemen dat je in een twintigtal minuutjes rond het park brengt. Ook hier kijken we ons de ogen uit, het is een prachtig park waar je gerust een dagje kan doorbrengen om rustig te chillen op een picknickdeken. De combinatie van al het groen met de helderblauwe baai is zo mooi. Vanaf Mrs. Macquarie Chair heb je een adembenemend zicht op zowel het Opera House als de Harbour Bridge.


Ondertussen moeten we ook even vertellen dat er hier een hittegolf plaats vindt. Vandaag, zondag, was het hier 38gr aan zee… Op sommige plaatsen, meer naar het binnenland is de thermometer tot 43gr gegaan. De enige activiteit wat je met zo’n weer dan doen is : zwemmen! 🙂 We zijn naar een strandje gereden ten zuiden van Jannali in het plaatsje Austinmer en maken zo kennis met de beachcultuur in Australië. Gezinnen die met heel hun hebben en houden er een dagje uit van maken : frigoboxen, tenten, parasols, enz… Het is een drukte, logisch, iedereen wil verkoeling zoeken aan het water… Zwemmen moet je doen tussen de aangegeven vlaggen, de rest is voorzien voor de surfers. De “Baywatch” lifeguards lopen massaal rond op het strand en houden een oogje in het zeil. Dat is wel nodig want de zee is hier heel anders als we tot nu toe gewend zijn, veel wilder met stevige golven die je zo omslaan als je niet oplet. Ronnie vertelt ons over “the rip”, dit is een stroming die je mee de zee in kan sleuren en die jaarlijks voor vele verdrinkingsdoden zorgt. We moeten een beetje opletten dus, en daarom is het zeker aan te raden om de bewaakte stranden te bezoeken… We proberen het bodyboarden uit en na veel oefenen lukt het Jef toch al om 1x de golf volledig te nemen tot op het strand. Mission accomplished. 🙂

De eerste dagen in Australië zijn achter de rug. Sydney was alvast heel erg leuk, vooral ook dankzij Ronnie & Caroline, Laura & Wout… Dankjewel voor alles! Met zo’n goede gidsen de wereldstad Sydney ontdekken geeft toch een meerwaarde… Wij vonden het een super gezellig weekend!

Morgenvroeg gaan we onze camper ophalen en begint onze roadtrip! 🙂

Tot snel! Zonnige groetjes van Australië! XX

 

6 Comments

  1. We kijken nu zo juist naar het journaal, waar wordt vermeldt dat de hoogste temperatuur wordt gemeten in Sidney. Wauw. Komt dat door jullie😀😋. Geniet van het mooie Australië. 😘Groetjes uit het grijze Hamont. Christel en johan

    Liked by 1 persoon

    1. Haha inderdaad, het was echt bakken. Maar ondertussen ook al een storm gehad, en de temperatuur is gedropt tot 24gr met wolken. 🙂 Vandaag een dagje wijnproeven. Dat zou ook iets voor jullie zijn! Misschien moeten we eens samen bij ons in de buurt ergens gaan? Groetjes, ook aan oma! X

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: