Blue Mountains National Park

Jullie hebben in onze vorige blogpost al kunnen lezen dat we in Australië gingen reizen met de camper… We zijn allebei heel nieuwsgierig hoe dat gaat verlopen, niet alleen het kamperen 14 dagen, maar we moeten hier ook links rijden en dat met een gevaarte van 7 meter! 🙂 Spannend! Maandagmorgen zijn we hem gaan halen… Wat vinden jullie ervan?


Het eerste uurtje verloopt moeizaam, het is toch even wennen maar na een poosje lukt het goed en kan Jef al wat ontspannender auto rijden. 🙂

Onze eerste bestemming tijdens onze roadtrip: Blue Mountains National Park.
Dit park ligt een kleine 2u ten westen van Sydney en kan je vergelijken met de Amerikaanse Grand Canyon. Het enige verschil is dat deze supergroen is door al de eucalyptusbomen. We maken een eerste stop bij Echo Point, van hier heb je een adembenemend uitzicht op de wereldberoemde Three Sisters. Deze rotsformatie is dé toeristische highlight van de omgeving. De legende van de aboriginals zegt dat het 3 zussen zijn die jaaaren geleden versteend zijn door een wijze. Hoe dan ook, het is een prachtig natuurfenomeen.
IMG_6589

In de buurt heb je meerdere hikes in verschillende moeilijkheidsgraden en overal heb je super viewpoints over de vallei. Je kan er ook een steil treintje nemen, of een kabelbaan van 280m hoog, maar sinds Langkawi hebben we beslist dat wij gaan passen voor kabelbanen. 🙂 Door gewoon te wandelen kom je ook op de mooiste viewpoints.


Omdat het park zo groot is, hebben we een camping gevonden in de buurt zodat we 2 dagen van de mooie natuur kunnen genieten. Tijdens onze ochtendhike gisteren zijn we op zoek gegaan naar Bridal Veil, een prachtige waterval. We zien kaketoes over de vallei vliegen en komen zelfs een slang tegen op onze wandelroute, op 30cm van ons. Later hoorden we dat zo’n slang de 2de gevaarlijkste slang in Australië is. Geluk gehad & een beetje uitkijken dus… 🙂
IMG_3185

IMG_3198

Zondag was het 40gr, gisteren (dinsdag) nog “maar” 26 en regenachtig. Australië is dus al even grillig dan België. 🙂 Gelukkig is het mindere weer maar voor 2 dagen en zouden we einde deze week weer volop zon hebben. We beslissen daarom om naar Hunter Valley te rijden, dé wijnregio van Australië. Hier gaan we een dagje wijnproeven vandaag, mmmh… Meer hierover in onze volgende blog. 🙂

Veel groetjes van ons!

One Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: