Wijnproeven in Hunter Valley

Het weer is een paar dagen iets minder (wolken / regenachtig) dus we beslissen om naar de wijnstreek te rijden om een dagje wijn te proeven. We vieren dat we deze week 10 weken aan het reizen zijn… 🙂

Onze dag start om iets voor 10 wanneer de vriendelijke Mark ons komt ophalen, hij zal onze gids/bob worden voor vandaag. De planning is dat we 3 wijnhuizen gaan bezoeken in de voormiddag en dan na de lunch nog 2 wijnhuizen en een kaas en chocolade fabriekje. We beginnen meteen goed bij Ernest Hill, een boetiek wijnhuis dat in heel Australië bekend staat voor zijn wijnen. Helaas niet te verkrijgen bij ons maar de wijn is zeer lekker. Hun wijnen worden ook zeer hoog gequoteerd in Australië.


Het tweede wijnhuis noemt Hanging Tree en de omgeving is hier werkelijk prachtig, een boerderij waar we aan een vijver onze wijntjes gaan proeven. Met zicht op de wijnranken zo ver als we kunnen kijken. Deze wijnen zijn wat ons betreft nog beter als de eerste en hier kopen we dan ook een flesje om soldaat te maken bij een lekkere bbq later deze week aan onze camper. 🙂


De laatste stop in de voormiddag is Ivanhoe en ondertussen kennen we de soorten druiven die in Australië gebruikt worden al zeer goed, de Semillion is onze favoriet voor de witte en de Shiraz onze favoriet voor de rode. Alle wijnhuizen liggen middenin het groen, bij dit wijnhuis is de tuin prachtig!


Na de lunch trekken we naar de kaas en chocoladefabriek waren we een kleine proeverij krijgen. De kazen kunnen ons wel bekoren maar de chocolade kan toch niet tippen aan onze Belgische chocolade. 🙂 Hierna zetten we onze reis verder naar het wijnhuis Tintilla, een heel mooie locatie waar ze ook olijfgaarden hebben en buiten wijnen ook verschillende olijfolie’s en tapenades verkopen. Helaas vallen de wijnen hier ietsje tegen (maar smaak is natuurlijk iets persoonlijk)…


Onze laatste stop is Blueberry Hills, de naam zegt het eigenlijk al, dit was vroeger een blueberry farm maar sinds enkele jaren hebben de eigenaars zich toegespitst op het maken van wijnen. Vooral de shiraz hier is zeer lekker, zeker gecombineerd met een bosbes omhuld in chocolade.


Op onze terugweg spotten we nog wat lokaal wild alvorens we afgezet worden op onze camping. Een zeer leuke en geslaagde dag! De hoofdpijn nemen we er dus graag bij… 🙂

IMG_6751
Veel groetjes, J&K x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: