The roadtrip continues…

We zetten onze roadtrip verder richting de kust en maken een eerste stop bij Port Stephens. Deze plek staat er bekend om dat er een grote populatie dolfijnen en walvissen leven. Helaas voor ons zitten de walvissen er enkel in de (Belgische) zomermaanden en gaan wij ze dus niet zien. Dan maar de focus op het spotten van dolfijnen… We vinden een super toffe tour, waar je onder een catamaran in het water hangt en zo “zwemt” met de dolfijnen terwijl de boot gewoon verder vaart. Jammer genoeg vallen we bijna om van de prijs die ze hiervoor vragen, €200pp… Beetje boven ons backpack budget, gaan we dus NIET doen. 🙂 We vinden een goedkopere alternatief in de vorm van een dolfijnencruise, rustig op de boot chillen en uitkijken naar de dolfijnen. Ok! Een half uurtje later kunnen we de boot op en 2u later hebben we zeker tientallen dolfijnen zien bovenkomen. Missie geslaagd, maar toch vinden we het beiden jammer dat we niet meer van ze gezien hebben.


Next stop : Port Macquarie. We komen redelijk laat op de dag aan maar wandelen nog even naar het strand om wat uit te waaien…

De dag erop vertrekken we al vrij vroeg omdat we om 9u bij de Billabong Zoo willen arriveren. Dit is van oorsprong een Koala Rescue Center maar is ondertussen uitgebreid tot een kleine zoo. Het leuke aan dit park is dat ze er elk uur een interactie hebben met verschillende dieren. Wij zijn er uiteraard vooral voor de koala’s, maar je kan ook het voeren van allerlei dieren (van de leeuwen tot de pinguins) meemaken, zelfs van Shrek de monsterkrokodil (net geen 5m). Wij hebben niet op die laatste gewacht, dat was redelijk laat in de namiddag, maar hebben wel de sessie met de pinguins meegedaan. 🙂 En uiteraard de koala’s, zooo leuk om die beestjes van dichtbij eens te zien en te knuffelen!


Verder vind je in het park ook nog cheetas, zeldzame sneeuwluipaarden maar ook grappige stokstaartjes en andere inheemse dieren. Vooral Jef maakt vriendjes met een kaketoe en ze voeren samen zelfs een dansje uit. Jammer dat ik hier geen filmpjes kan uploaden… 🙂 Voor de kangoeroes kon je voedselzakjes kopen en dan in de wei bij ze gaan. Heel lief, we zagen zelfs een mama met haar baby in de buidel. 🙂


Na ons bezoek aan de zoo rijden we verder naar Yamba voor 2 nachten, dit op aanraden van een koppel dat we hebben leren kennen tijdens het wijnproeven in Hunter Valley. Eens we daar toekomen kunnen we nog net het stadje verkennen en merken we idd dat het hier wel heel laid back is. Er hangt een echte beachvibe maar toch is het ook weer zeer relax en rustig. Leuke winkeltjes en koffiezaakjes sieren de hoofdstraat en we hebben onze camper vlak aan het strand staan. Perfecte uitvalsbasis dus… De volgende dag spenderen we onze tijd op het strand en besluiten onze dag met een lekkere bbq aan de camper en een prachtige zonsondergang. Het leven kan mooi zijn… 🙂


Het volgende op de planning : het iconische Byron Bay.

Veel zonnige Australische groetjes, J&K x

One Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: