Hippievibes in Byron Bay.

Byron Bay is zo een stadje waar je initieel maar 2 nachten zou blijven maar eigenlijk stiekem niet meer weg wilt. Je voelt de sfeer al hangen wanneer je het stadje binnen rijdt, het is moeilijk te verwoorden, je moet het zelf meemaken.
Byron Bay is het meest oostelijk punt van Australië en trekt veel (jonge) toeristen aan. Je kan er namelijk uitstekend surfen, duiken of snorkelen bij Julian Rocks of gewoon enkel van het stadje met zijn gezellige vibe genieten.

Wat maakt Byron nu zo speciaal? Zijn het de vele hippe barretjes en eetzaakjes, of zijn het alle boho winkeltjes, of zijn het de mensen die op blote voeten lopen? Misschien zijn het wel de kleurrijke straten of de speciaal gerolde sigaretjes die je overal ruikt? Wij voelden ons meteen goed in Byron.


Onze campingspot op het “First Sun Holiday Park” lag vlak aan het strand en op nog geen 5 min wandelen van het centrum, ideaal dus. Tot nu toe ook wel de duurste spot maar hier hadden we geen seconde spijt van. De mensen aan het onthaal waren super vriendelijk en behulpzaam. Zelfs toen onze camper op de laatste dag niet wou starten (batterij plat!) en we dus ver voorbij het normale check out uur nog op onze plek stonden bleven ze super behulpzaam en rekenden ze ons verder niets aan (wat op andere plekken wel anders zou geweest zijn).

Byron Bay is een echte winkelstad. Je kan hier uren slenteren langs de leuke winkeltjes, jammer dat we een gevulde backpack bijhebben want je vindt hier zoveel toffe en unieke kledingstukken maar ook leuke interieurspulletjes en gadgets…


Eén dag brengen we ook grotendeels door op het strand door. We hebben mooi weer dus dan lassen we af en toe een chill dag in. 😉 Erna genieten van een lekker aperitiefje bij één van de leuke barretjes en voor de verandering nog eens uit eten (de laatste dagen steeds ons eigen potje gekookt op de camping). Dit doen we bij Byron Fresh Café, een hip en trendy zaakje vlak bij het strand waar ze niet de grootste keuze hebben, maar wel met verse en gezonde ingrediënten werken. Heel lekker!


We zijn ook een keertje gaan uit ontbijten bij Mokha Café. Eveneens een cool zaakje in de “hoofdstraat” van Byron. Je vindt hier de lekkerste koffie maar ook acai bowls, bananabread, gepocheerde eitjes met avocado,.. Alles wat healthy maar toch lekker is. 🙂
Die relaxte vibe was precies aanstekelijk want we merken dat we eigenlijk vaak helemaal vergeten zijn foto’s te maken. Woops. We moeten er meer aan denken, altijd leuker als we bij onze blogs veel foto’s kunnen zetten van de plaatsen waar we geweest zijn…

De 2 dagen die we hier spendeerden zijn omgevlogen, een beetje met spijt in het hart vertrekken we. De Gold Coast wacht op ons, maar ons gevoel zegt dat we hier precies nog ooit terugkomen. Byron, we loved it.

Groetjes, J&K x

4 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: