Brisbane & Moreton Island.

Onze volgende stop op de roadtrip : Brisbane. Op de heenweg maken we een tussenstop in de Gold Coast voor een verfrissend bezoekje aan het Wet ’n Wild park. Dit waterpretpark is het grootste van Australië en heeft naast enkele leuke zwembaden ook redelijk wat glijbanen. Het park zelf ligt langs Movieworld maar aangezien het die dag zeer warm is, hebben we onze keuze snel gemaakt. Waterfun!! 🙂 Helaas mochten we onze GoPro niet meenemen op de glijbanen, dit had volgens ons wel leuke beelden opgeleverd. Buiten de klassieke glijbanen vind je er ook enkele speciale terug zoals de tornado (met een drop) en de black hole (volledig in het donker). Heel erg leuk!


Na de vele kleine en authentieke stadjes en onze verfrissende stop op de Gold Coast gaan we eens terug een grote stad in. Aangezien er geen campingspots in de stad te vinden zijn, verblijven we een 20tal minuutjes ten zuiden van Brisbane in het “Brisbane Gateway Resort”. Een gezellige plek met alle voorzieningen en super lieve mensen die het uitbaten. Brisbane stad bereiken we van daar uit gemakkelijk met een Uber. We hebben in Singapore voor het eerst gebruik gemaakt van Uber, heel handig! Alles gaat via de app en een klein half uurtje later staan we in het centrum van Brisbane, CBD genaamd. Het is weer even wennen tussen alle hoge gebouwen en de mensenmassa, maar al snel vinden we onze draai en genieten van een leuke wandeling door de winkelstraat. De winkels op zich zijn niet zo super, het zijn meer de grote ketens die zich hier bevinden. Dan vonden we de kleine boho shops in Byron en Yamba toch leuker… 🙂


Aanrader in Brisbane is Southbanks. Hier maken we een lange wandeling, het bevindt zich meer in het groen met uitzicht over de stad. Er is een leuke boulevard langs het water en je vindt er ook een tof openlucht zwembad en strand terug. Het heeft een beetje weg van een mini strandje aan zee.. Omwille van de schoolvakantie in Australië is het wel heel erg druk. Verder in het park treffen we nog een reuzenrad aan en enkele leuke wandelroutes die je doorheen de tropische tuinen leiden. Parallel met de boulevard is een straatje met allemaal leuke restaurantjes en barretjes waar je voor ieder wat wils terugvindt.


Kortbij Brisbane ligt Moreton Island. Het is een eiland op een uurtje varen van de haven van Brisbane en is vergelijkbaar met Fraser Island, maar dan wat minder toeristisch. We nemen de ferry van 8u richting het eiland voor een leuke actieve dagtrip: sandboarden, snorkelen en kajakken. We starten de dag met het sandboarden. Een rit van een half uurtje in een 4×4 bus brengt ons naar de “desert”. Hier beklimmen we de duinen met ons board, lees: een houten plank met boenwas ingesmeerd. Wij slimmeriken hadden onze slippers in de bus laten staan, geen goed idee want het zand is hier verschroeiend heet! Het boarden zelf is superleuk! Je haalt tot wel 70km per uur mits je de juiste techniek gebruikt, zoniet kan je wel wat zand eten… Helaas geen foto’s, enkel filmpjes gemaakt. 🙂


Na de lunch snorkelen we langs de scheepswrakken die voor de kust liggen. Deze zijn hier met opzet tot zinken gebracht om het koraal een boost te geven. We treffen het alvast! Het koraal is hier erg mooi, en we zien honderden vissen en zelfs een wobbegong haai! Enige minpuntje is dat er een zeer sterke stroming staat en we dus wel hard moeten zwemmen om niet mee te drijven met de zee.


Het kajakken nadien op zee is een leuk extraatje, de kajaks zijn van doorschijnend plexi dus je ziet van hieruit de onderwaterwereld ook nog eens. We vangen op de terugweg nog wat extra zon op de boot en kunnen terugblikken op een fijne dag…

De volgende stop, en helaas ook onze laatste in Australië, zal Noosa worden.

Groetjes, J&K x

One Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: