Noosa, een mooie afsluiter.

Vanuit Brisbane rijden we 2 uurtjes verder naar het noorden om terecht te komen in Noosa. Deze plek noemen de Aussies ook wel het Saint Tropez van Australië. We merken het al meteen wanneer we het stadje binnen rijden, de huizen worden alsmaar groter en hebben bijna allemaal hun eigen steiger met boot aan het water. Hier wonen inderdaad geen arme suggelaars. 🙂 Niet alleen de huizen, ook de omgeving is heel mooi.
Wij verblijven in het Noosa River Holiday Park, vlak aan het water. We beslissen om de eerste dag naar Hastings Street te gaan, zowat de bekendste straat hier. Toegegeven, het is een hele mooie straat met sjieke winkels maar wij zijn er vrij snel op uitgekeken. Even naar Main beach dan maar, ook hier is het niet zo speciaal als we verwacht hadden. We zijn nog het meest onder de indruk van al de grote en mooie huizen die we hier zien liggen. 🙂


We zoeken online naar de “highlights” van Noosa en beslissen om de dag nadien naar de Farmers Market te gaan. Deze markt is iedere zondagmorgen en zou absoluut de moeite moeten zijn. Ze is wat kleiner als we hadden gedacht maar wel een toffe plek om naartoe te gaan. Je vindt hier allerlei organische groenten en fruit maar ook veel basic ontbijtstalletjes en smoothiebars. Alles is supergezond! We delen een smoothie, genaamd “wandering gypsy“ (toepasselijk hè), die ons tot ver na de middag vult en proeven op elk kraampje wel iets lekkers.


Daarna rijden we door naar het National Park, het is nog vroeg en niet zo warm. Hier kan je allerlei leuke wandelingen maken, met een keuze tussen verschillende lengtes. Wij doen de coastal track en genieten van de mooie groen aan de ene zijde en de zee aan de andere. De natuur is zo prachtig!


’s Avonds genieten van de laatste zonsondergang van Australië…

IMG_7440

Noosa was onze laatste bestemming hier. Weer een hoofdstukje van onze mooie wereldreis afgesloten. Gelukkig hebben we nog veel mooie vooruitzichten! 🙂

Groetjes, J&K x

 

5 Comments

 1. Hoi Kim en Jef,
  Jullie hebben mooie foto’s gestuurd van Australiê , het was zeker de moeite om
  te volgen waar jullie overal geweest zijn.
  Nu gaat het zeker naar de kiwi’s in Nieuw Zee-land zal ook weer de moeite zijn.
  geniet er maar van.
  grt nonkel Jos en tante Christiane

  Liked by 1 persoon

 2. Dag Kim en Jef,ik zit nu bij Jos en Christiane en wens U een heel mooie rondreis! Als je terug bent wil ik u trakteren op een etentje,Dan kunnen we nog eens bijpraten!😅😅😅Hilde Weltjens

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: