Auckland & Paihia

Vanuit Brisbane vliegen we in een kleine vier uurtjes naar onze volgende bestemming op onze wereldreis: Nieuw Zeeland. Auckland heeft de grootste luchthaven van het land dus onze reis start daar. Spijtig voor ons kunnen we niet lang van deze stad genieten want we landen ‘s nachts en vertrekken al bijna meteen door naar het noorden. Hier in Nieuw Zeeland hebben we gekozen voor een hop on hop off bussysteem van Stray. Enerzijds vinden we het wel jammer dat we ook hier niet voor een camper hebben gekozen maar anderzijds wouden we ook wat afwisseling en met de bus moeten we ons niets aan te trekken van het vervoer, gewoon de rit vastleggen en zorgen dat je op tijd bij het ophaalpunt bent. Het voordeel is ook dat ze elke eerste overnachting garanderen in een hostel en we dus ook weinig slaapplaatsen op eigen houtje moeten gaan zoeken. De makkelijke optie dus.. 🙂

Onze eerste stop zal Paihia in het noorden worden. Dit is de toegangspoort tot de “bay of islands”. We blijven hier 3 dagen en hebben dus ruim de tijd om alle highlights te doen.

IMG_7474
We laten de dolfijnencruise links liggen (deze hebben we in Australië al eens gedaan) en kiezen voor een avontuurlijke optie: een hike naar de Haruru Falls. We wandelen eerst een heel stuk langs het strand af om dan in Waitangi aan de track te starten. Deze track gaat door de mangrove heen om te eindigen bij de watervallen. De watervallen op zich hebben niet echt een wauw factor (we beginnen echt verwend te worden precies) maar de track is wel heel leuk! Een bospad laat ons kennismaken met de eerste Nieuw Zeelandse natuur. Uiteindelijk eindigen we de dag met 22km op onze teller en toch wel pijnlijke voetjes. 🙂


Verder heb je in Paihia enkele strandjes die wel een dagje “strandhangen” waard zijn alsook een klein centrum waar je de nodige barretjes en restaurantjes kan vinden. Hier ontdekken we “orange frog”, een klein healthy zaakje maar met heerlijke gerechtjes. Een toppertje!


Wat verder nog op de must do list van Paihia staat, is een bezoekje aan Russell. Een kwartiertje op de ferry en je bent er… Russell was de eerste hoofdstad van Nieuw Zeeland en dit dorpje katapulteert je meteen terug naar de jaren 1800. Het lijkt echt alsof de tijd hier heeft stilgestaan : de huisjes, het interieur van de cafés, het hele straatbeeld heeft een bepaalde grimmige sfeer.


Paihia is klein en gezellig, ideaal voor 2 dagen. De eerste indruk van Nieuw Zeeland is alvast heel goed. De natuur hier is met geen woorden te beschrijven, het is groen zover je kan kijken. Prachtig! Onze volgende stop zal Hahei worden, we zijn alvast benieuwd!

Veel groetjes, J&K x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: