Hahei

Vanuit Paihia zijn we naar onze volgende stop gereisd, Hahei. Dit is een mini stadje dat bekend staat voor het Hot Water Beach. Het unieke aan dit strand is dat er zich warmwaterbronnen ondergronds bevinden, helaas wel super toeristisch! Je ziet dus iedereen met een schopje zijn eigen “whirlpool” uitgraven. Wij waren slimmer en pikten die van mensen in die net weggingen. 🙂 Sommige van de “pools” zijn niet zo warm en andere waren dan weer +60 graden, zelfs eentje waar het water in kookte. Best even checken voor je er gewoon inspringt dus. Al bij al is het leuke plek om even te vertoeven maar de zee is er vrij wild en het strand is naar onze mening toch te druk om het lang te rekken…


Verder heb je in Hahei nog de mogelijkheid om een hike te doen naar Cathedral Cove, een absolute aanrader! Vanuit het hostel waar wij verbleven, wat trouwens heel goed was, loop je zo het strand op en aan het einde van het strand begint deze hike. Je start met een serieuze klim maar eens boven heb je prachtige uitzichten over de oceaan. Uiteindelijk loop je in ongeveer 5km tot aan Cathedral Cove. Hier kan je gezellig enkele uurtjes op het strand rondlopen of uiteraard een leuke foto maken onder de Cove.


We bezoeken ook nog de lokale brouwerij in het dorpje, op een klein supermarktje na zowat het enige dat leeft in Hahei. Hier proeven we de lokale biertjes en genieten we van de gezellige sfeer samen met de andere Stray Travelers.

De dag nadien staan we extra vroeg op om nog een prachtige zonsopgang mee te pikken op het strand om dan onze reis van het oosten naar het westen te beginnen. Raglan is onze volgende bestemming: de surfspot van NZ.

IMG_7704
Groetjes, J&K x

5 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: