Surfen in Raglan, Waitomo Caves & Hobbiton

Raglan is de hotspot in Nieuw Zeeland wat surfen betreft. Er worden jaarlijks vele wedstrijden gehouden, zelfs wereldkampioenschappen zijn er doorgegaan. De ideale plek dus om te leren surfen en weer een vinkje te zetten achter 1 van onze bucketlist items. 🙂 We blijven hier maar 1 dag dus veel tijd hebben we niet te verliezen. We slenteren even door het gezellige centrum dat ons een beetje aan Byron Bay doet denken alvorens we richting de surfles gaan. Deze start met wat theorie en dan krijgen we een initiatie op het droge. Hier gaat het alvast vlotjes, hopelijk gaat het even vlot op het water. 🙂 Na de nodige uitleg verhuizen we richting het strand en kruipen we in onze wetsuit. Eens op het water is het toch veel moeilijker als gedacht! Uiteindelijk is het meer vallen & opstaan maar fun is het zowiezo. Na een uurtje ploeteren begint het toch te lukken om al even recht te staan. Missie geslaagd dus! Superleuk en zeker voor herhaling vatbaar!


De dag nadien moeten we vroeg uit de veren want we hebben een drukke dag voor de boeg, we reizen namelijk naar Rotorua via de Waitomo Caves en Hobbiton. De Waitomo Caves staan beroemd voor de glow worms. Wij kiezen voor de avontuurlijke manier om deze te zien en gaan aan “caving” doen. Dit is met een wetsuit en stevige botten door de grot lopen, klauteren, zwemmen en kruipen. Niet weggelegd voor claustrofobische mensen, maar de glow worms waren wel echt cool om te zien! Helaas zie je deze enkel in het donker en dus niet op foto… Het caven op zich was ook een leuke doch intensieve ervaring, de spierpijn zullen we nog een paar dagen voelen.


Veel tijd krijgen we echter niet om na te genieten want namiddag staat alweer het volgende op ons programma, we rijden verder naar Rotorua via Hobbiton. Wie ooit de films van Lord Of The Rings of The Hobbit gezien heeft, gaat dit zeker kennen. Hobbiton is het land van de hobbits, oftewel de filmset. Deze is permanent gebouwd na de films van Lord of the rings en ze hebben er een heuse attractie van gemaakt. Wel toegegeven, het is een prachtige omgeving en je krijgt meteen het gevoel van in een sprookje terecht gekomen te zijn. De rondleiding die we krijgen is zeer leuk en we krijgen ineens veel informatie mee van hoe alles tot stand is gekomen en op welke manier ze verschillende scene’s hebben gefilmd. En een must do voor de fans uiteraard!

IMG_7832
Al bij al een superlange maar toffe dag. Toch zijn we blij wanneer we in ons hostel in Rotorua aankomen. Hier blijven we 3 dagen en hebben we dus weer even tijd om op adem te komen en de omgeving om eigen tempo te gaan ontdekken…

Veel groetjes, J&K x

One Comment

  1. Dag Kim en Jef het is geweldig wat jullie allemaal te zien krijgen het lijkt wel een
    sprookjes reis geniet er van.Mijn sprookje bij horeca Langens stopt vandaag na 27 jaar ga ik met pensioen en ga daar ook van genieten
    Grt nonkel Jos en tante Christiane

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: