Rotorua

We zijn 3 dagen in Rotorua, we hebben dus wat tijd om alles op ons eigen tempo te ontdekken. Helaas is het hier typisch Belgisch weer en regent het 2 dagen bijna non stop. Jammer! We gebruiken deze dagen dan maar om wat bij te rusten, onze verdere reis voor te bereiden en enkele korte wandelingen in de nabije omgeving van ons hostel te maken. Tussen de regen door zien we enkele van de typische geothermische bronnen waar de omgeving zo bekend om staat en gaan in het park langs ons hostel ook pootje baden in het zeer warme en blijkbaar ook gezonde water. Onze voetjes voelen al meteen zachter. 🙂


Het centrum van Rotorua zelf heeft ook een leuke Eat Street waar we een gezellig zaakje ontdekken, Artisan Café. Hier ontbijten we zeer lekker!

IMG_7877
Onze laatste dag hebben we eindelijk terug goed weer en trekken we erop uit voor een nieuwe hike. We wandelen richting Lake Rotorua om zo langs de oever richting de Redwoods te wandelen. Dit is een enorm bos iets buiten het centrum dat bekend staat voor de grote sequoia bomen. Onderweg zien we vele zwarte zwanen op het meer en ook komen we weer vele geothermische bronnen tegen. We wandelen iets meer dan 20km in de ongerepte natuur, zalig. Weer een goede oefening voor de Tongariro Crossing van volgende week. 🙂


Een beetje jammer van het regenweer want Rotorua heeft zoveel te bieden, je kan er oa prima raften of aan zorbing doen. Zorbing is in een grote plastieken bal kruipen en de heuvel afrollen, hilarische taferelen als je dit op YouTube opzoekt. Maar dat geeft ons een excuus om ooit eens terug te komen. 🙂

Onze volgende stop zal een meer cultureel gerelateerde stop worden, we gaan naar Lake Aniwhenua waar we in contact gaan komen met de echte traditionele Maori’s en wat meer gaan leren over hun geschiedenis.

Groetjes, J&K x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: