Lake Aniwhenua & Blue Duck Station

Onze volgende bestemming is er eentje voor het goede doel. We gaan namelijk naar het kleine dorpje Murupara, waar voornamelijk Maori wonen, aan het mooie Lake Aniwhenua. Maori is het volk dat Nieuw-Zeeland reeds bewoonde toen het door Europeanen werd ontdekt. Murupara is een minder toeristische bestemming maar daarom niet minder mooi. Het uitzicht vanaf ons hostel is weeral prachtig! Maar we verblijven hier zoals gezegd met een reden. Murupara was vroeger het bloeiende centrum van de houtindustrie in NZ. Helaas is er doorheen de jaren en met de komst van alle technische machines minder en minder werkgelegenheid voor de Maori. Dit met schreinende gevolgen, de werkloosheid stijgt waardoor er veel armoede is gekomen. Door deze armoede is er ook veel criminaliteit, drugs en drankproblematiek steken de kop op en het stadje lijkt geen toekomst meer te hebben. Daar hebben de mensen van ons hostel iets op gevonden. Door ons verblijf steunen zij het lokaal schooltje en proberen zij via het toerisme het stadje terug een rooskleurige toekomst te geven. En ze doen dit met veel enthousiasme. We krijgen een rondleiding doorheen de omgeving en we zien de oudste rotstekeningen van NZ. We leren veel bij over de geschiedenis van de Maori en eindigen de dag met een hangi maaltijd. Dit is een soort van ondergrondse BBQ en typisch voor de Maori. Wij zijn alvast blij dat we iets kunnen terugdoen voor hun gemeenschap. En het uitzicht aan het meer is prachtig!

IMG_7977

De dag nadien vertrekken we al vrij vroeg want we hebben een lange reisdag. We gaan naar een afgelegen plaatsje genaamd Whakahoro en gaan hier 2 nachten op een lodge verblijven die instaat voor de conservatie van de inheemse dieren van NZ. Vooral dan de gelijknamige “blue ducks”. En afgelegen is het zeker! Er is geen telefoonontvangst en het dichtstbijzijnde dorp is 3u rijden. Echt in the middle of nowhere dus. Maar de natuur is magnifiek, vanuit onze lodge is het groen zover het oog reikt!


Hier maken we weer een mooie hike naar een waterval, een goede oefening voor de tongariro crossing over enkele dagen. Helaas krijgen we een stortbui over ons heen net voor we aan de waterval komen en is het te gevaarlijk om af te dalen. We besluiten om terug te keren nadat we tussen enkele bomen hebben geschuild en zien dat ons pad veranderd is in 1 grote modderpoel. Het is een beetje uitkijken en af en toe kunnen we ons maar net overeind houden. 🙂 Hebben we dat ook weer meegemaakt. We genieten ’s avonds van enkele frisse pintjes op het terras van onze lodge en prenten het uitzicht alvast in ons geheugen.

IMG_8104

Next : Raetihi waar de befaamde Tongariro Crossing op ons wacht. Beetje zenuwachtig voor deze. De wandeling staat bekend om een van de populairste van het Noordereiland, zelfs van de wereld. Het is een hike van ongeveer 7u over vulkanisch terrein en gaat redelijk steil op, dus een beetje conditie is wel aangeraden. In de volgende blog kunnen jullie lezen hoe dat gegaan is.. 🙂

Groetjes, J&K x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: