Wellington, Abel Tasman & Franz Josef

Wellington is onze laatste halte voor we met de ferry de oversteek maken naar het Zuidereiland. We verblijven maar 1 volle dag in de hoofdstad en die benutten we door het Te Papa museum te gaan bezoeken. Een super leuk en interactief museum met verscheidene hallen waar je oa kan voelen hoe het is om een aardbeving mee te maken maar ook kan leren over het dierenrijk in NZ. We zien zelfs een mega grote octopus op sterk water. Achteraf blijkt dat dit de enige ter wereld is met een lengte van 4 meter die je zo kan bewonderen. Er is ook een hal die de hele geschiedenis van de Maori’s in beeld brengt en ook een hal die volledig in het teken staat van de slag om gallipoli. Een heel aangrijpend stukje geschiedenis van NZ. Het toffe van het Te Papa museum is dat het volledig gratis is… 🙂


De dag nadien is een volledig reisdag om toe te komen in Abel Tasman. De ferry doet er een kleine 4u over en dan dienen we ook nog eens een kleine 4u in de bus te zitten. Om dan 2 dagen onafgebroken regen te hebben… Tegenvaller dus. Gelukkig is het op onze laatste dag in Abel Tasman wel weer mooi weer en kunnen we het National Park gaan ontdekken. De canyoning tocht die we hadden geboekt voor Jef zijn verjaardag is spijtig genoeg tot 3x toe gecanceld wegens teveel regen en te hoog water dus besluiten we om een mooie hike te maken en onze dag te eindigen met 1 van de betere burgers in NZ.


Onze reis zetten we verder richting Franz Josef via Westport. Westport zelf is niet bijzonder maar we spotten wel (slapende) zeehonden in het wild en bezoeken ook de beroemde Pancake Rocks. Absoluut prachtig. Hier aan de westkust zie je echt ongerepte en wilde natuur…

IMG_8543


Franz Josef
staat dan weer volledig in het teken van de gletsjers die je er kan terugvinden. Je kan deze bereiken via een mooie wandeling of je kan opteren om deze van bovenaf te bezoeken met een begeleide heli hike. Deze is voor ons backpackersbudget wat te prijzig en werd naderhand ook afgelast wegens te slecht weer. Maar we vernemen wel dat deze de moeite moet zijn.


Onze volgende stop zal Wanaka zijn (enkel een overnachting) om nadien naar Queenstown te reizen. Dan beginnen we aan onze laatste week in Nieuw Zeeland. Hoe klinkt het gezegde alweer, “time flies when you are having fun”… 🙂

Veel groetjes, J&K x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: