Wanaka & Queenstown

De volgende stop op onze route zou Wanaka worden. Hier heeft het drukke hoogseizoen in NZ echter een beetje roet in het eten gegooid. We zouden er in eerste instantie 4 nachten blijven om zo ruim de tijd te hebben om de “Roys Peak” hike te doen en de prachtige omgeving te ontdekken. Helaas was er letterlijk geen enkele vrije overnachting te vinden, enkel de ene gegarandeerde overnight stop van Stray (Stray voorziet per locatie altijd 1 nacht per persoon in een dorm). Jammer want de omgeving is werkelijk prachtig! We hadden mooi weer en het meer was schitterend blauw! Onderweg hebben we prachtige foto’s kunnen maken, van Lake Hawea maar ook van het minder bekende Lake Matheson, dit staat bekend voor de mooie reflectie in het water. Ook het stadje zelf is zeer leuk, klein maar zeer sfeervol. We eindigen onze dag in een leuke wijnbar waar we enkele lekkere rode wijntjes drinken… 🙂


Na ons korte verblijf in Wanaka stappen we terug op de bus richting Queenstown. We maken hier onderweg ook enkele stops waaronder een stop bij de brug waar het bungee springen uitgevonden is. We krijgen de mogelijkheid een sprong of duosprong te boeken maar helaas mag Jef met zijn ICD niet springen dus besluiten we te passen en vanaf het platform enkele springers toe te juichen. 🙂


Queenstown zelf staat garant voor actie en avontuur maar de stad zelf verrast ons ook in de positieve zin! Buiten het feit dat we toekomen in ons hostel vergeven van de zatte Engelsen (zaterdag = veel uitbundige vrijgezellenteams in deze stad), hangt er toch een leuke hippe sfeer. We maken een leuke wandeling langs het water met de prachtige bergen op de achtergrond en genieten van het zonnetje… De dag nadien is het zondag en gaan we lekker terrassen in de zon en mensen kijken in het park. Echt een zondag josdag, zaaalig! 🙂

IMG_8770

Een must do in Queenstown is mee gaan aanschuiven bij Fergburger, in 2006 door CNN verkozen tot beste burgers ter wereld. Wij proberen er eentje en kunnen alleen maar beamen dat deze super lekker zijn!

IMG_8723
Onze laatste dag in de stad valt letterlijk weer in het water, het regent onafgebroken. Blijkbaar heeft er aan de westkust een storm het land bereikt… Wij nemen dus alvast de tijd om afscheid te nemen van alle leuke mensen die we op onze Stray bussen hebben leren kennen, en maken alvast plannen om mekaar terug te zien tijdens het Oktoberfest in München. 🙂 Voor onze laatste week in NZ gaan we verder met een huurauto ipv de Stray bus. Dit geeft ons meer vrijheid om ten volle van het mooie land te genieten. Nu alleen hopen dat het weer wilt meewerken, de vooruitzichten zijn alvast niet schitterend maar als er 1 ding is wat we hier hebben gemerkt is dat dit heel snel kan omslaan…

Veel groetjes van ons! x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: