Christchurch, our final destination in NZ.

Onze laatste bestemming in NZ! Vanuit Christchurch zullen we, via Auckland, naar Fiji vliegen. Maar eerst nog 2 dagen Christchurch dus… 🙂


Omwille van de cycloon hebben we regelmatig regenbuien, maar gelukkig vinden we ook genoeg droge (en zonnige) momenten om de stad te ontdekken. Het eerste wat ons opvalt is dat de nasleep van de zware aardbeving in 2011 nog steeds te zien is. Overal zijn nog werken aan de gang en heel de stad staat nog vol met halfingestorte en leegstaande gebouwen. Dit geeft het geheel een zeer verlaten sfeer. Ook het feit dat er bijna geen mensen rondliepen draagt hiertoe bij. Toch zie je her en der reeds vernieuwde gebouwen en je ziet wel dat er potentieel is om van de stad iets leuks te maken. Het toffe is ook dat heel de stad eigenlijk 1 groot streetart toneel is, deze kunstwerken vind je letterlijk op elke hoek van de straat terug. Er staan enkele pareltjes van werken tussen.

Wij hadden geluk dat er op het moment van ons verblijf een tentoonstelling was van de 50 mooiste foto’s van National Geographic in het Canterburry museum. Langs elke foto staat het verhaal erachter… Absoluut een bezoekje waard.


Verder ontdekken we in een voormalig postkantoor een super leuke zaak, C1 Espresso, waar we een heerlijk ontbijtje eten in het zonnetje dat toch even kwam piepen tussendoor.

IMG_8884
Onze 5 weken in NZ zitten er alweer op! Nu op naar Fiji voor hopelijk terug wat zon, zee en strand. Helaas zitten we in het orkaanseizoen dus de vooruitzichten zijn niet geweldig maar hey, we gaan naar Fiji! 🙂

Groetjes, J&K x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: