Fiji : paradise on earth.

Alvorens we onze wereldreis beëindigen in de USA, hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om een tussenstop te maken op Fiji. Nu we toch in de buurt zijn konden we deze “once in a lifetime” ervaring niet laten liggen. Vanuit Auckland is het een kleine 4u vliegen naar dit paradijs, vanuit België zou de reistijd meer dan 40u in totaal zijn… We nemen een risico door in het regenseizoen naar hier te komen en dat blijkt ook de eerste 2 dagen : non stop hevige regenval. We krijgen al een beetje schrik voor de rest van onze tijd hier… 🙂 De derde dag komt de zon tevoorschijn en tot op het moment van schrijven is ze niet meer weg geweest. Elke avond worden we nog wel getrakteerd op een stortbui maar deze is telkens maar van korte duur. We hebben nu dus ruimschoots de tijd om te genieten van dit paradijs. En dat is het ook! De mensen zijn supervriendelijk en zo lief. Alles gebeurt hier met de grootste glimlach!

We gaan een keertje naar de chaotische hoofdstad Nadi en ontdekken zo het lokale leven. Het is even wennen aan de drukte die hier heerst, maar ook hier weer niets dan breed glimlachende mensen!


We komen uiteraard niet enkel voor de mensen naar Fiji, maar vooral voor het strandleven. Dat hebben we precies toch gemist in NZ… 🙂 En het overtreft onze verwachtingen. We doen een uitstap met de catamaran naar de Mamanuca eilanden.


Onderweg ontdekken we de onderwaterwereld en we zien met eigen ogen waarom Fiji “the world capital of soft coral” genoemd wordt. Zo’n mooi koraal hebben we nog nergens gezien! Helaas komen de foto’s nog niet in de buurt van de realiteit…


Voor ons mag Fiji oprecht genoemd worden als paradise on earth! Het is hier prachtig… We genieten nog van een laatste zonsondergang en dan zit het erop.

IMG_8934
Next : Californië! We zullen op LA vliegen en van daaruit een roadtrip starten. Meer hierover in de volgende blogpost. 🙂

Groetjes, J&K x

One Comment

 1. Dag Kim en Jef,
  Volgens de foto’s hebben jullie zeker de mooiste plekjes op aarde bezocht,
  geniet nog een paar weken van het laatste deel van de reis .
  En maak dan samen van je appartementje het mooiste plekje voor jullie samen.
  Want het spreekwoord zegt “Oost of west, thuis is het best”

  Grt van nonkel Jos en tante Christiane

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: