Yosemite National Park

Na ons bezoek aan het surreëel Las Vegas is het tijd voor een lange reisdag. We gaan richting Yosemite National Park en dit zal een ritje van ongeveer 800km worden… We hadden al veel gelezen over het park en hadden vooraf gehoopt op een beetje lenteweer maar jammer genoeg is het er nog volop winter. Lees : temperaturen rond het vriespunt en sneeuwval. 🙂 Hierdoor zullen we uiteindelijk beslissen om maar 2 nachten in het park te verblijven ipv 3. Het park zelf is Unesco Werelderfgoed en is zelfs één van de eerste nationale parken wereldwijd. Het is een enorm groen park van om en bij de 3000km2 met centraal de Yosemite Valley, een door gletsjers ontstaan dal. Hier zullen wij 2 nachten doorbrengen. We verblijven aan de rand van het park, in de Cedar Lodge. Een paar dagen voor vertrek richting Yosemite kwamen we uit op een artikel over dit hotel… Er zijn in 1999 4 toeristen brutaal vermoord door een medewerker. Beetje luguber weetje dus, maar we hebben het niet aan ons hart laten komen. 🙂

Onze eerste dag in het park hebben we nog niet zoveel last van de regen dus maken we een paar mooie maar kortere hikes. Zo zien we enkele van de highlights zoals Half Dome, Yosemite Falls en El Capitan. Ook de Bridal Veil Falls en de Tunnel View zijn enkele toppers in het park die we bezoeken. We houden van de woeste natuur hier, en met de besneeuwde bergen is het uitzicht hier prachtig. Enkel misschien een beetje jammer dat er veel mist hangt…


De 2e dag valt letterlijk in het water. Het regent onafgebroken en dit zorgt er dus voor dat we weinig kunnen zien. We starten een wandeling maar we moeten terugdraaien… Dan maar warme chocomelk drinken aan de haard, ook gezellig als het buiten zo koud is. We maken kennis met “Joe”, een oudere man die al van kindsaf naar het park komt om nieuwe energie op te doen. Met hem hebben we een lang en inspirerend gesprek over de dingen des levens…

IMG_0110
Later die dag warmen we lekker op in de hot tub van het hotel alvorens we ons bijeenpakken voor wat onze laatste stop op onze reis zal worden: San Francisco.

Groetjes, J&K x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: